Пожар е горял тази нощ в т.нар. Царски конюшни в

...
Пожар е горял тази нощ в т.нар. Царски конюшни в
Коментари Харесай

Пожар в центъра на София - горяха т.нар. Царски конюшни

Пожар е горял тази нощ в така наречен Царски конюшни в столицата излиза наяве от фрагменти, оповестени от консуматор във Facebook. Сградата се намира в центъра на София, на ъгъла на булевардите " Дондуков " и " Васил Левски ". За момента няма публична информация от Министерство на вътрешните работи за аргументите за пожара и нанесените вреди.

Няма потърпевши хора, само че пожарът е унищожил най-малко 2000 кв. м покривна структура. Огънят е горящ към 3.30 ч. през нощта. Пожарът се е разгорял навътре в постройките и от там е обхванал и покривите. Други здания не са наранени.

Спрян е токът и водата в карето към случая. Имало е заплаха да бъде наранена постройката на Първа британска гимназия, само че огънят не е стигнал до там. Очевидци разясняват, че това най-вероятно е тенденциозен палеж.

За апетитния парцел се водят разногласия от години. Комплексът е бил употребен за конюшни по времето на цар Фердинанд. Там сега се обитава катедрата по приложни изкуства на Националната художествена академия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР