Пожар достигна къщи на шоузвезди и политици в района на

...
Пожар достигна къщи на шоузвезди и политици в района на
Коментари Харесай

Шварценегер и Леброн Джеймс бягат от пожарите в Калифорния

Пожар доближи къщи на шоузвезди и политици в региона на Лос Анджелис, принуждавайки баскетболната звезда Леброн Джеймс, артистът Арнолд Шварценегер и хиляди други хора да се изтеглят, съобщи Асошиейтед прес.

Освен това снощната премиера на кино лентата на кино лентата " Терминатор: Мрачна орис " беше анулирана.

Сред другите домове в зоната за евакуация са и къщите на сенаторката демократ Камала Харис, която се кандидатира за партийната номинация за президент, шефа на компанията " Дисни " Боб Айгър и рапъра и продуцент Доктор Дре.

Пламъците, които приближиха рид покрай музея " Дж. Пол Гети " в квартал Брентуд още веднъж подчертаха заплахата, пред която е изправен щатът Калифорния, където бушуват мощни ветрове и всяка искра може да породи унищожителен пожар, отбелязва организацията.

В пожара в Лос Анджелис са унищожени осем къщи, а други шест са понесли вреди, заяви противопожарната работа.

Около 2,2 милиона души в северната част на Калифорния са без електричество, откакто то беше спряно през уикенда, с цел да се понижи рискът от експлоадирането на нови пожари. Възможни са и нови прекъсвания на електроподаването в идващите дни, тъй като се чакат още бурни ветрове, съобщи Българска телеграфна агенция.

Избухналият през уикенда пожар в лозарските региони на Северна Калифорния пък продължи да се разраства и към този момент обгръща повърхност от 300 кв. км. Унищожени са 123 здания, включително 57 частни жилища, а още 90 000 са застрашени.

Въпреки че през вчерашния ден към 30 000 души бяха позволени назад по домовете си, евакуационните нареждания поради пожара не престават да са в действие за към 156 000 души, основно от град Санта Роза.

 

Dry winds are fueling major fires across California.

Even LeBron James and his family had to evacuate their home pic.twitter.com/9IYAcpTKOI

— Bloomberg TicToc (@tictoc) October 28, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР