Пожар бушува във висока жилищна сграда в испанския град Валенсия,

...
Пожар бушува във висока жилищна сграда в испанския град Валенсия,
Коментари Харесай

13 души са ранени при пожара във високата сграда във Валенсия, пламъците са обхванали и съседна кооперация

Пожар бушува във висока жилищна постройка в испанския град Валенсия, съобщи Франс прес, като се базира на локалните служби за оказване на спешна помощ, съобщи Българска телеграфна агенция. Пламъците са обхванали още една постройка, добавя Асошиейтед прес. 13 души са ранени, като от тях 6 са пожарникари.

Пожарът е почнал на четвъртия етаж в жилищна постройка на 14 етажа, преди да се разпростре из другите етажи и да се трансферира и на прилежаща постройка. 22 пожарникарски екипа са изпратени на място. Осем медицински екипа също на мястото на бедствието, където е била ситуирана и полева болница.

Пожарът е в квартала " Ел Кампанар ". Жителите на други квартали на града са призовани да не се доближават до квартала, в който се намира горящата постройка, споделиха управляващите на Валенсия.

Премиерът Педро Санчес съобщи, че е покъртен от протичащото се в града.

Собственичка на прилежащ на горящата 14-етажна кооперация, от която  е почнал пожарът,  магазин за цветя сподели, че в постройката има 100 жилището и те са населявани и че тя е била издигната преди 14 години.

Силният вятър е съдействал за разпалването още повече на пламъците в горящата кооперация и е бил главен фактор за утежняване на обстановката, добавя Франс прес.

През октомври предходната година 13 души починаха при пожар в дискотека в региона Мурсия, напомня организацията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР