Пожар бушува на Света гора. Огънят не заплашва манастирите, но

...
Пожар бушува на Света гора. Огънят не заплашва манастирите, но
Коментари Харесай

Ограничено е движението на поклонници в Света гора заради пожар

Пожар бушува на Света гора. Огънят не заплашва манастирите, само че се лимитира придвижването на поклонници. Отново се чакат мощни ветрове в Гърция и управляващите предизвестяват за риск от разпалване на пожари.

От тази заран ситуацията е усъвършенствана, оповестяват огнеборците, които цяла нощ участваха в ограничение на огнения фронт. Успяха да слагат част от огъня под надзор и стопираха придвижването към манастирите. Поради мощният вятър има доста огнища с заплаха да се разгорят още веднъж, предизвестяват управляващите в Атон.

Днес има доста хора на поклонение заради празник на един от манастирите и приканват хората да се върнат в църковните храмове надалеч от огъня. От рано тази заран в гасенето се включиха самолети и хеликоптери.

Няма прогноза по кое време пожарът ще бъде овладян. Големи сили вземат участие и в гасене на пожара в село Кехрос, до границата с България в област Родопи. Със самолети пожарникарите съумяха да спрат разрастването на огъня, само че огнището не е изцяло овладяно, оповестяват от Гражданска отбрана.

Прогнозите на синоптиците за уикенда са за температури до 38 градуса, само че мощен вятър на доста места в страната, което е причина за риск от нови пожари, предизвестяват управляващите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР