Поискано е писмено обяснение“Дисциплинарното уволнение на доц. Мартин Осиковски е

...
Поискано е писмено обяснение“Дисциплинарното уволнение на доц. Мартин Осиковски е
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров: Доц. Осиковски не представи доказателства за твърденията си

Поискано е документално пояснение
“Дисциплинарното уволняване на доцент Мартин Осиковски е във връзка негови погрешни изказвания за политическа пропаганда в УНСС или пропаганда, проведена от УНСС. Неверните изказвания са, че на централния вход на УНСС са употребявани партийни знаци на политическа партия, както и че при визитата на министър-председателя на 2 април 2021 година е осъществяван, по думите на доцент Осиковски, „ политически агитпроп”. Това написа в свое изказване ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров и добавя, че въз основата на тези погрешни изказвания доцент Осиковски е инициирал медийна акция против университета, като крайният резултат били десетки отрицателни изявления за вуза.

Дни преди този момент във фейсбук доцент Осиковски написа, че на 2 април в качеството си на кандидат- народен представител от ГЕРБ Бойко Борисов е посетил висшето образователно заведение, с цел да нагледа градежа на нов корпус. Допълва, че изборната аудиенция на премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов е обидна за автономията на образователното заведение.

„ За мен тези обвинявания са доста съществени и аз не мога да остана безразличен - както и доцент Осиковски споделя: „ законите на Съвестта не ми разрешават да подмина това с нехайство - иначе не мога”, показва от своя страна проф. Димитров.

„ Съгласно процедурите по Кодекса на труда желаех документално пояснение от доцент Осиковски, с искане да показа доказателства за своите изказвания. Такива доказателства не бяха показани. На базата на тези пояснения и след преценка на всички условия по този проблем, свързани с положителното име на Университета и преданост към работодателя, на 21 април 2021 година взех решение за дисциплинарно уволняване според Кодекса на труда”, прецизира обстановката ректорът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР