Поисканата смяна на министъра на външните работи е проява на

...
Поисканата смяна на министъра на външните работи е проява на
Коментари Харесай

Румен Христов: Поисканата на смяна на външния министър е проява на недоверие към член на кабинета

Поисканата промяна на министъра на външните работи е демонстрация на съмнение към един член на кабинета. Това разяснява в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS Румен Христов, ръководител на Съюз на демократичните сили и народен представител от ГЕРБ-СДС. „ Не виждам скандал, а съмнение ”, посочи той.

 

По думите му по време на предизборна акция другите обвинявания са предстоящи.

 

Христов разяснява и поисканата промяна на министъра на земеделието Кирил Вътев.

 

" Като член на Комисията по земеделие аз работих не неприятно с него. Пред него имаше три значими задания. Първата беше да реализира някакъв консенсус с браншовите организации от бранша. Втората - да заложи в бюджета по този начин наречената украинска помощ, както и да приключи по-скоро нещата, свързани с раздаването на помощ за единица повърхност. И трите неща не се случиха. Голяма част от синдикатите показаха доста остра позиция срещу неговото оставане в кабинета. След като остана обаче, още веднъж е имало сериозен напън от страна на браншовите организации и Главчев е имал опасения да не се стигне до митинги по време на избори. Може би поради това е подхванал тази стъпка. Човекът, който оферират, е в системата и се надявам, че ще се оправи ”, сподели Христов.

 

Той добави, че може би на Кирил Вътев не му е стигнало времето да реализира всичко, което е заложил като задания. " Най-голямата му неточност е, че не можа да реализира съгласие с браншовите организации. Трудно е да бъдат задоволени настояванията на всички, само че щом си на тази позиция, би трябвало да намериш метод за разговор ”, сподели той.

 

Според Христов няма по какъв начин Народното събрание да инициира избор на съмнение към служебния кабинет. „ Изборът на това държавно управление и назначението му не се е случило от Народното събрание ”, добави Румен Христов.

 

" Най-важното сега е да сме сигурни, че ще бъдат извършени почтени и прозрачни избори, които да бъдат приети от всички. Димитър Главчев ще обезпечи тези условия ", сподели националният представител от ГЕРБ-СДС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР