Поисках информация от председателя на ДАНС, той каза, че трябва

...
Поисках информация от председателя на ДАНС, той каза, че трябва
Коментари Харесай

Денков: Вървят слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици

„ Поисках информация от ръководителя на ДАНС, той сподели, че би трябвало позволение от Софийска градска прокуратура, съобщи Денков. Той се застъпи за шефа за Митниците Петя Банкова, определяйки, че тя е с безупречна известност и даде за образец сполучливите акции по залавяне на опиати. “

Това сподели министър-председателят в оставка акад. Николай Денков, който дава отговор на въпроси на жители и медии онлайн.
От доста време има клюки, въртят се в медиите, че ДАНС прикрива канали за опиати. Работата на службите е да ревизират тези сигнали и да кажат правилни ли са или не. Много пъти съм казвал, че има слепота в ДАНС.
акад. Николай Денков, министър-председател в оставка

Живко Коцев е под сериозен напън от страна на министъра на вътрешните работи, от месеци ми е казвал, че има напън да напусне , защото не може да работи с Калин Стоянов. Когато в една институция хората не могат да работят в екип, ситуацията става доста мъчно “, разяснява Денков новината от тази заран за подадената оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Нямам изключително доверие на Коцев заради някои неща, които се случиха, изясни министър председателят, само че не посочи тъкмо какви, съобщи БГНЕС.

 

Ето още акценти от едночасовото онлайн изявление на Денков:

 
Няма място за хора на ПП-ДБ нямат в служебното държавно управление
„ С изключение на двама министри бих предложил същия състав на Министерски съвет. Този кабинет не е мой, формиран е за 10 дни с водачите на партиите, Габриел и мен. Габриел предложи на културата, на образованието, на нововъведенията и растежа, на туризма, на Министерство на вътрешните работи за първи път беше упоменат от Борисов. Йоловски се появи от Божидар Божанов, бяха работили дружно. Нямаме болшинство, с което да осигурим промяната на тези министри, и от самото начало трябваше да се преценявам с това, тъй като ние сме 1/4 от Народно събрание, и не можем да осигурим болшинство за взимане на решения. Трябваше да се преценявам с тази обстановка, в случай че зависеше от мен, щях да ги сменя от дълго време, по тази причина и чакахме ротацията (Александър Йоловски и Калин Стоянов, бел. ред.). И с двамата мъчно се работеше, Йоловски бил заплашван от някого, не стана ясно от кого, с него не можеше да се приказва за друго, с изключение на за директната му работа; в този момент се чува, че министерството е в доста неприятно положение от кадрова позиция, чиновници споделят, че имало напън, изясни министър председателят. Йоловски обслужи отлично Пеевски и ГЕРБ за това да няма машинно гласоподаване при първия тур на изборите, слушам, че щял да остане в този момент и в служебния кабинет, - това е знак, че може да няма почтени избори “, сподели още Денков.

Защо се крие дали Мартин Божанов-Нотариуса е бил помощник на страната, откакто той е мъртъв , какво значение има към този момент дали се пази тайната за това “, попита министър председателят.

Смятам, че хора от ПП-ДБ нямат място в служебния кабинет . Ние си научихме урока още от 48-ото Народно събрание, когато видяхме, че в случай че няма ясна стратегия какво би трябвало да се свърши, въобще няма място за договаряния. Правителството падна, тъй като нямаше подготвеност да се подпише съглашение за това по какъв начин да се взимат решения, сподели още Денков. С Габриел нямам проблем с връзката, проблем е, когато стоящият насреща каже: нямам мандат да взема това решение, а тази имитация чувахме неведнъж в договарянията с 4-те дами от ГЕРБ “, разяснява още Денков.
Отиваме на избори поради Делян Пеевски
Според премиера в оставка повода да има следващи предварителни парламентарни избори е желанието на съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Няма никакъв късмет ПП-ДБ да направи държавно управление с Движение за права и свободи във водеща настройка. Пеевски сега е най-голямото зло, което се случва в България, тъй като точно той стартира да командва процесите.
акад. Николай Денков, министър-председател в оставка

Той стартира да командва ГЕРБ, в действителност той искаше избори, и ние отиваме на избори поради него . Осъзнаваме чудесно, че казусът на България сега е Пеевски “, добави Денков.

„ Ротацията се провали, тъй като някой искаше избори – дали Пеевски, дали Борисов, за мен няма значение, само че това не бяхме ние “, сподели още той.

Денков посочи, че ГЕРБ не са желали да подпишат промените за регулаторите и в тях да има периоди .

„ Наистина ли е толкоз значим господин Стоянов, че поради един министър да се провали ротацията “, попита Денков. „ Ние ясно предложихме на ГЕРБ да се върнем на изходно състояние – да се сменим единствено с Мария Габриел и Калин Стоянов да остане министър “, добави той.

Николай Денков чака идната седмица да има длъжностен кабинет, показан от Димитър Главчев. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР