Поисках да гласуваме поправката в бюджета, за да дадем парите

...
Поисках да гласуваме поправката в бюджета, за да дадем парите
Коментари Харесай

Ива Митева: Усещам, че съм на ръба, не приемам извиване на ръце

„ Поисках да гласуваме поправката в бюджета, с цел да дадем парите на университетите. Реакцията беше: Разваляме обединението! “ Това бе коментарът на зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева в изявление за

Дойдох в политиката, с цел да се прави качествено законодателство, и към този момент чувствам, че съм на ръба. Ние продължаваме по остарелия метод и обличаме във формата на смяна нарушавания на Конституцията, сподели тя.

На въпрос дали държавните ни висши учебни заведения  ще получат заложените в бюджета 20 милиона лв. спомагателна дотация за заплати,  тя разяснява:

„ Вчера на съдружен съвет аз сложих въпроса за какво липсва тази точка в програмата и още веднъж чух, както и в пленарна зала, за официални спънки. Смятам, че няма такива и законът можеше да влезе през днешния ден и да се одобри. Още повече, че дебатът е завършил.

Този въпрос зададох и през днешния ден на председателски съвет на ръководителя. След като това е било точка в дневния ред предходната седмица и дебатът е завършил, за какво не се изгласува и не е включено в неговата стратегия за тази седмица? Очевидно е, че не желаят да го създадат. Многократно съм казвала, че в случай че могат, дори ще анулират параграфа и няма да дадат тези пари. Това го настоявам напълно съществено.

Вчера, апропо, когато споделих, че ще създадем предложение по член 47, алинея 3 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание за включване в точката в дневния ред, реакцията беше: „ Тогава ние скапваме обединението! “.

Вече ми омръзна да слушам тези думи, че скапваме обединението, тъй като на някой от сътрудниците нещо не му харесва. Ако това е мотив за повреждане на обединението, да излязат и да го разгласят. Но такова извиване на ръце и дейности по подобен обикновен метод не одобрявам. Обидно е, унизително е, не знам дали го схващат.

Смятам, че трябваше да бъде в програмата за седмицата, да се гледа, да се завърши въпросът, да се изгласува в едно съвещание, да затворим тематиката и хората да могат да си получат парите в този момент и незабавно. Това беше достойното и отговорно държание.

Виждам, че всеки се пробва да си прави някакъв пиар. Вчера Христо Иванов дори ми сподели: „ Вие към този момент го внесохте. Ясно е, че ще се води Ваша корекция, Вие си направихте пиара “. Не, желая да стане изрично ясно: аз пиар и популизъм не върша със орисите на хората, с тези 20 милиона. Аз считам, че това беше естественото държание на политици, които настояват, че са пристигнали за смяна. Друго държание е на страхливци и на хора, които извършват нечии поръчки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР