Поиска и още помощ от САЩУкраинският президент Володимир Зеленски призова

...
Поиска и още помощ от САЩУкраинският президент Володимир Зеленски призова
Коментари Харесай

Зеленски покани Тръмп: 24 минути ми трябват да му обясня, че не може да се справи с тази война

Поиска и още помощ от Съединени американски щати

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Съединени американски щати да дават повече финансиране, с което силите му да се опълчват на Русия и предложения някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Украйна, с цел да види със личните си очи мащабите на спора, съобщи Ройтерс.

Зеленски сподели, че е допустимо американски бойци в последна сметка да бъдат въвлечени в по-широкообхватен спор с Русия в Европа, в случай че Вашингтон не ускори поддръжката си, съобщи Българска телеграфна агенция. " Ако Русия убие всички нас, тя ще нападна страни от НАТО и вие ще изпратите синовете и дъщерите си (да се сражават) ", съобщи Зеленски в изявление за предаването " Среща с пресата " по Ен Би Си, излъчено през днешния ден.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който е от Демократическата партия, упорства Конгреса на страната да одобри законопроект за в допълнение финансиране на стойност 106 милиарда $, главната част от средствата в който са планувани за укрепване на украинската защита, а останалите ще бъдат разпределени сред Израел, Индийско-тихоокеанския район и защитата на границите.

Камарата на представителите на Съединени американски щати, в която господства Републиканската партия, вместо това одобри собствен личен проект за разноски. Миналата седмица тя одобри законопроект за даване на помощ на Израел на стойност 14,3 милиарда $, само че в него не бе включено нарастване на помощта за Украйна.

Сенаторът Чък Шумър, който е отпред на болшинството в следения от демократите Сенат, сподели, че няма да внесе законопроекта на Камарата на представителите за гласоподаване и Байдън даде обещание да му наложи несъгласие.

В излъченото през днешния ден изявление Зеленски също по този начин предложения някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е републиканец, да посети Украйна и да види последствията от спора, стартират от съветския президент Владимир Путин през февруари 2022 година.

Тръмп, който се пробва да завоюва втори президентски мандат на изборите през 2024 година и е водещият претендент за номинацията на своята партия, остро подлага на критика поддръжката на Съединени американски щати за Киев и споделя, че може да спре войната в границите на 24 часа, в случай че бъде определен, отбелязва Ройтерс.

" Ако той може да пристигна тук, на мен ще ми трябват... 24 минути, с цел да обясня на президента Тръмп, че не може да се оправи с тази война ", сподели Зеленски. " Той не може да донесе мир поради Путин ", добави украинският президент.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР