Похвалите са абсолютно заслужени, те са реална оценка на това,

...
Похвалите са абсолютно заслужени, те са реална оценка на това,
Коментари Харесай

Плугчиева за речта на Урсула фон дер Лайен: Реална оценка на това, което България е постигнала

„ Похвалите са безусловно заслужени, те са действителна оценка на това, което България е постигнала през всички тези 12 години. Очакваме, че тежестта, с която прозвуча това обръщение от президента на Еврокомисията , би трябвало да даде резултат и да има съответното влияние върху страните членки “, сподели Меглена Плугчиева, някогашен заместител министър-председател и дипломат в Берлин в предаването „ Лице в лице “. 

„ България и Румъния са част от нашето Шенгенско пространство. Нека ги допуснем в него, без да се бавим повече “, съобщи ръководителят на EK

По думите ѝ обаче не би трябвало да разчитаме единствено на поддръжката на фон дер Лайен, само че и да поставяме старания по всички линии. 

„ Трябва да стъпим на крайници с физиономия в Европейски Съюз. Членове сме от 2007 година, а продължаваме с държание на осъден възпитаник в ъгъла, комплициран да получава плесници и да извършва. Трябва да покажем целия потенциал и капацитет, да имаме принос към развиването на Евросъюза и да отстояваме националния си интерес “, добави Плугчиева.

Изказването беше посрещнато с овации

По думите ѝ прекъсването на участието на България в Шенген от Австрия и Нидерландия има общо с вътрешнополитически аргументи. 

„ Нидерландия сега е в предизборна обстановка. Очаквам господин Рюте, въпреки и като длъжностен министър председател, да направи действителна оценка и той и държавното управление му да се застъпят. Самият факт, че той завършва политическата си кариера му дава прочут суверинитет и спомагателна опция да бъде справедлив в оценката си. Не миграцията и миграционният поток от нас е проблем за Австрия, той върви през Албания, Босна и Херцеговина, през Сърбия към Австрия, тъй че има преплитане на вътрешнополитически проблеми, само че не трябва България и Румъния да остават отвън “, разяснява Меглена Плугчиева.

Проследете с нас събитието онлайн

Според Плугчиева има потребност от промени в метода на работа на Европейски Съюз. По думите ѝ 100-процентовият консенсус бави решенията на Съюза в комплицирана геополитическа обстановка.

„ По енергийна политика няма единна политика на Европейски Съюз. Последни данни демонстрират, че макар решенията за ограничение на вноса на съветски газ, това не се съблюдава. Испания, Франция,Белгия купуват съветски полутечен газ. В същото време Германия е с нарушен „ Северен поток “. Има напрежение и неравнопоставеност в Европейски Съюз “, сподели още тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР