Походката и стойката ни са от голямо значение за цялостното

...
Походката и стойката ни са от голямо значение за цялостното
Коментари Харесай

Какви ВРЕДИ може да ви докара НЕПРАВИЛНАТА походка

Походката и стойката ни са от огромно значение за цялостното положение на опорно-двигателната ни система. Ходенето е неизменима част от нашия живот, по тази причина е добре да знаем по какъв начин да се движим вярно по този начин, че да не повишим риска от изкривявания, здравословни проблеми и появяването на болки в избрани елементи от тялото. 

Движението е значимо за здравето ни, има редица изгоди от него, с изключение на, че поддържаме фигурата си във форма. Отразява се удобно на мускулите, костите, дихателната система, ставите и сърдечно-съдовата система, както и намалява равнищата на стрес. А неправилната походка може да преобразува тези изгоди в негативи.
3 основни секрети на покоряващата женствена походка
Не всяка жена може да показва пленителна походка. И частично отговорен за това е прекомерно бързия ритъм на живот. Когато е належащо да с...

Ако водите застоял метод на живот, започнете с по-кратки разходки и последователно увеличавайте броя на крачките. Започнете с постепенно движение и поддържайте междинен интензитет на разходката. Ще установите по какъв начин след едвам няколко разходки ще се чувствате по-концентрирани и енергични.
Нека обаче преди този момент да обърнем внимание на грешките, които вършим по време на вървене и коя е неверната походка:

Гледате надолу, до момента в който вървите 

Ако през множеството време глават ви е наведена надолу, вярната линия на гръбнака ви ще се изкриви и центъра на тежестта ще се промени. За да не допуснете сходно деформиране, избягвайте да ходите с наведена глава и гледайте право напред.

Стъпвате тежко

Тежките стъпки могат да доведат до болки в петите и ставите, както и да основат дискомфорт още при разходката. Този вид вървене въздейства отрицателно върху целия гръбнак, кръста, ставите и сухожилията. По този метод стресирате тялото си, а то мъчно може да свикне с тези „ удари “ в земята, пробвайте се да балансирате стъпките си и да ги олекотите. Обърнете внимание по какъв метод „ приземявате “ краката си и се старайте да го избягвате.
Психарите се познават по походката
Учени под управлението на Пьотър Словински от университета в Ексетър, Англия, са разкрили, че хората със сходно държание имат едни и с...

Прекалявате с разходките

„ Много хубаво не е на хубаво “, гласи една от българските ни поговорки, а тя отлично се вписва и в днешната тематика. Ако се движите прекомерно доста, с прекомерно бързи темпове и вършиме огромни крачки, ще натоварите тялото си и може да се появят болки в ставите и мускулите, изхабяване и увреждане на връзки. Не увеличавайте прекално скоростта, а крачките ви не би трябвало да са по-големи от естествения ви разкрач.

Не насочвате пръстите напред

Неправилното стъпване ще измести центъра на тежестта. Опитайте се да насочите походката си в вярната посока напред, а не във вътрешността или настрана. 

Ангажирайте тялото
Походката издава характера ни
Експертите считат, че без даже да приказваме с даден човек, а единствено наблюдавайки езика на тялото, можем да разберем доста за него. Нашата п...

По време на разходката се пробвайте да включите повече мускули. Центърът на тежестта ще спомогне за по-лесната съгласуваност на всички елементи от тялото. Ходете с добре плътно тяло, с цел да се предпазите от болки и изкривявания.

Не употребявате ръцете си

Включването на ръцете в тренировката е наложително, те спомагат за вярната походка, за непоклатимост и добра скорост. Движете се с деятелен обсег, бонус към това е, че ще изгорите и повече калории.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР