Погребението на премиера на Абхазия Генадий Гагулия, загинал в събота

...
Погребението на премиера на Абхазия Генадий Гагулия, загинал в събота
Коментари Харесай

Абхазкият премиер, загинал при автомобилна катастрофа, ще бъде погребан в сряда

Погребението на премиера на Абхазия Генадий Гагулия, умрял в събота при автомобилна злополука, е планувано за 12 септември, заяви ТАСС, като се базира на президентската администрация.

Ковчегът с тялото на Гагулия е изложен в къщата му в град Гудаута. Поклонението ще се състои в локалния културен дом, а погребението - в родното му село Лихни близо до града.

Сепаратисткият министър председател почина в събота вечерта, до момента в който се връщаше от летището след посещаване в Сирия. В автомобила с премиера се блъсна кола, ръководена от млад абхазец. Дал след случая позитивна проба за опиати, той към този момент е арестуван и упрекнат. При злополуката бяха ранени водачът на премиера и един телохранител.

Президентът на Абхазия Раул Хаджимба, който пътуваше със същия конвой, не пострада. Той изрази съболезнования на фамилията и околните на премиера, встъпил в служба през април тази година.

Независимостта на Абхазия е приета единствено от няколко страни, в това число Русия и Сирия. Грузия счита района за част от своята територия, макар че няма надзор над него от 2008 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР