Пoгребални работници протестираха срещу значително натрупване на ковчези на гробищата

...
Пoгребални работници протестираха срещу значително натрупване на ковчези на гробищата
Коментари Харесай

Протест на погребалните агенции

Пoгребални служащи стачкуваха против доста струпване на ковчези на гробищата в Рим и обявиха, че градските управляващи не могат да се оправят с внезапно нарастване на смъртните случаи от ковид. Погребални сътрудници споделиха, че над 2000 тела са съхранявани в единствения крематориум в италианската столица, в който могат да се правят по към 50 кремации дневно, а моргите на други гробища са цялостни, очаквайки осъществяване на погребения. По думите им някои тела се съхраняват от началото на годината.

Градската компания за погребения и кремации призна тази седмица, че се сблъсква с невиждана обстановка и че поставя старания за основаване на 60 000 нови гробни места за Рим.Тя сподели, че градът е записал сред октомври 2020 година и март 2021 година с 4763 умряли повече, в сравнение с през същия интервал на 2019/2020 година, а възходящата наклонност е траяла през април.

Италия е отчела до момента 116 000 смъртни случая, свързани с ковид. Повечето са били в северната част на страната, само че в последните месеци вирусът взема от ден на ден жертви в централните и южните региони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР