/Поглид.инфо/ Москва и Баку поддържат активен политически диалог и продължават

...
/Поглид.инфо/ Москва и Баку поддържат активен политически диалог и продължават
Коментари Харесай

Русия и Азербайджан заедно срещу ревизията на резултатите от Втората световна война

/Поглид.инфо/ Москва и Баку поддържат деен политически разговор и не престават да развиват съдействие по разнообразни посоки, се споделя в известие на съветското външно министерство, публикувано във връзка 30-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред двете страни.

Президентите на Русия и Азербайджан Владимир Путин и Илхам Алиев, както и министър-председателите, външните министри и ръководителите на Народното събрание си размениха поздравления по този мотив.

„ Поддържа се натоварен политически разговор на висше и най-високо равнище “, подчертаха от министерството.

„ Голямата правна и договорна рамка включва над 150 междудържавни и междуправителствени съглашения “, се акцентира в него.

„ Това обезпечава прогресивно развиване на търговски, стопански, военно-технически, междупарламентарни, културни, филантропични и районни връзки “, споделиха още от Министерство на външните работи на Руската федерация.

Русия е измежду водещите външнотърговски сътрудници на Азербайджан, подчертаха от министерството.

„ Търговията сред нашите страни показва непоклатимост против провокациите на пандемията и продължи да пораства през 2021 година “, се споделя още в него.

Планът за деяние за развиване на основните траектории на двустранното съдействие до 2024 година включва шест пътни карти за търговията, транспортната инфраструктура, промишлеността, основана на знанието, по-високата успеваемост на стопанската система и туризма, съдействието по пътя на новаторското развиване и цифровите технологии, оповестиха от министерството.

Позициите на Москва и Баку в интернационалните връзки са близки или постоянно идентични.

„ Ние си сътрудничим интензивно в границите на Общността на самостоятелните страни, сътрудничим си в подтекста на интеграционните процеси в евразийското пространство ",казаха още те.

" Нашите страни обичайно се поддържат взаимно на интернационалните платформи, в това число Организация на обединените нации и ОССЕ, като уверено отхвърлят всевъзможни прояви на расизъм, ксенофобия, неонацизъм, дискриминация, учредена на етническа принадлежност, език или вяра “, оповестиха от Министерство на външните работи.

„ Русия и Азербайджан също са на едно място в противодействието на опитите за възвеличаване на нацизма, преразглеждане на резултатите от Втората международна война и подправяне на историята “, се акцентира в него.

Страните държат във фокуса на вниманието сигурността в Южен Кавказ, като се ангажират със спазването на споразуменията за тристранните срещи на върха от 9 ноември 2020 година, 11 януари и 26 ноември 2021 година

Фокусирайки се върху Декларацията за съюзническо взаимоотношение сред Република Азербайджан и Руската федерация, подписана на 22 февруари, министерството акцентира, че наредбите на този документ " са ориентирани към бъдещето ".

Съюзническите връзки ще продължат да се развиват " въз основата на мощни обичаи на добросъседски връзки, тъждество и ценене на ползите на другия ", подчертаха от министерството.

Превод: СМ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР