/Поглеед.инфо/ Президентът Ердоган може да използва това, което се случва

...
/Поглеед.инфо/ Президентът Ердоган може да използва това, което се случва
Коментари Харесай

Сеизмична дипломация: Ердоган и последствията от земетресенията

/Поглеед.инфо/ Президентът Ердоган може да употребява това, което се случва като следствие от земетресенията, с цел да сътвори своята пиар акция преди идващите избори.

Обстановката: комфортен осетински ресторант, благосъстоятелност на две осетински дами, покрай улица Истиклял, доста многолюден централен регион на Истанбул.

Действащите лица: дребна част от истанбулската интелигенция – учени, медии, демократични експерти, юристи, високообразовани, всемирски, доста сериозни към ръководещата партия на ПСР.

Въпросите: по време на вечеря попитах масата за техния разбор на отговора на страната на смъртоносните трусове в Турция и по какъв начин президентът Ердоган може да употребява това, което се случва след това, с цел да сътвори своята пиар акция преди идващите избори.

След диалога ни към момента не беше публично доказано дали идващите президентски избори ще бъдат през май или юни 2023 година

Така че сцената е подготвена за нередактирано упражнение по директна народна власт, с някои зашеметяващи отговори и доста по-поучителни от това, което турските медии и мозъчни тръстове може да въртят. Един от участниците измисли окончателния неологизъм за това, с което Ердоган ще се занимава през идващите няколко седмици и месеци: Сеизмична дипломация.

Според учени и геолози броят на починалите може да доближи 150 000. Няма отговорност. Никакъв професионализъм. Никаква организация. Никаква съгласуваност.

По време на земетресението през 1999 година за три-четири часа турските военни бяха в региона. Този път, за жалост, им лиши близо два дни. Президентът Ердоган се опита да направи нещо като предизборна акция. Ще работи ли преди изборите? Този път той няма подобен шанс.

„ Хората желаеха помощ, само че нямаше помощ. След 48 часа там имаше единствено 300 до 400 бойци, нищо друго. Защото Ердоган толкоз се опасяваше да ги повика, за разлика от 1999 година "

" За турците, тяхното усещане, страната е доста значима. Те не мислят за държавното управление. Те не можеха да видят наличието на страната. Турция стана като дребна Америка. Винаги е въпрос на пиар. ПСР знае това по-добре от всяка друга политическа партия ".

" Те са като американската политическа върхушка. Ако имат задоволително мощен пиар и загатват името на президента във всяко свое прессъобщение, считат, че това ще успокои хората. Сега няма да е елементарно за държавното управление да успокои преобладаващото възприятие. Те ще се опитат да отсрочат изборите или, вторият сюжет, допустимо най-скоро ще се опитат да провеждат избори благодарение на тази пиар акция ".

„ Позволете ми единствено леко да изразя противоречие. По отношение на реагирането на естествени бедствия в тази страна, в началото това, което имате, е хората да крещят за това, изразявайки недоволствата си против държавното управление или страната. Основно против неналичието на реакция от страна на държавното управление. Това е дисхармония ".

" Правителството споделя: „ ние реагирахме в верния миг, само че заради това и това опозицията се оплаква, без да знае всички обстоятелства “. Вторият миг е, че в този момент държавното управление управлява обстановката. И даде толкоз доста обещания: ще строи къщи, ще поставя пари в джобовете на хората. Така че хората в този момент гледат нагоре към държавното управление. Хората считат, че Ердоган може да изиска от богати араби да вложат пари в това злополучие ".

" Някои от моите някогашни студенти са работили с Неправителствени организации за бедствия и държавни институции; това ми споделят. Казват, че държавното управление си е върнало изгубените позиции. Тъй като се носят толкоз доста обещания, хората чакат Ердоган да извърши тези обещания. Така че той може да обърне душeвността на хората в своя изгода. Моята информация е, че в случай че изборите се проведат по график през май или юни, има по-голяма възможност Ердоган да завоюва ".

" При всяко от тези бедствия, три месеца откакто са се случили, хората са настанени, добре нахранени, а четири месеца по-късно, техните мозъци се трансформират: те идват с недоволства по отношение на „ по кое време ще бъде подготвена дневната къща? “ или „ за какво не са построили спонтанни къщи за нас? “ Така че след четири месеца хората евентуално ще бъдат доста по-критични към държавното управление ".

" Това, върху което би трябвало да се съсредоточим, е кой ще загуби изборите. И казусът е, че нямаме подобаваща съпротива. Основната опозиционна партия е злополука. Ако Ердоган завоюва още веднъж, няма да е, тъй като той печели, само че опозицията още веднъж загуби ".

„ Клоним към злополука. Живеем в обстановка, тъкмо сходна на " Баналността на злото " на Хана Аренд. Масовата злополука се изяснява от медиите като тривиално, нормално нещо. Като общество няма да се възстановим доста години; физически пострадвания, психически пострадвания, морални пострадвания, това злополучие ще образува огромна част от нашата обществена памет. Социалната памет е значима – тъй като това натрупва гнева ни ".

" Това в действителност е властнически режим – ние не знаем по какъв начин да направляваме или по какъв начин да ориентираме гнева си. Така че ние сме заседнали. Интересувам се от човешкия аспект. Това земетресение ще бъде страховит мотив за това държавно управление в политико-икономическа позиция ".

" Правителството се бори с голяма икономическа рецесия. Имат потребност от зони за струпване на капитал. Това е чудесна опция за струпване на капитал. За строителния бранш, поощряване на огромни компании. Но от позиция на моралните въпроси, ние загубихме себе си ".

„ Природните бедствия са решаващи в геополитиката. Те засягат геополитическите връзки. Това беше извънредно злополучие. Има същинска, значима рецензия към държавното управление. Трябваше да реагират по-бързо, само че не можаха ".

" По-важното е, че в продължение на няколко години доста специалисти предупреждаваха страната и държавното управление какво може да се случи. Сега държавното управление е в сложна обстановка. Ще се опитат да отсрочат изборите – защото ситуацията им е по-лошо от преди земетресението. Те не могат да употребяват по никакъв метод тази обстановка за пиар акция ".

„ Отговорът на държавното управление беше доста, доста просрочен. Учих в Кипър и множеството ми другари са от региона на Хатай. След земетресенията се обадих на доста от тях и те споделиха, че се усещат доста самотни, „ държавното управление просто ни остави на произвола на ориста “ и всички те имат загуби в фамилиите си. "

" Може да има до 15 милиона жертви на земетресенията и множеството от тях са гласоподаватели на ПСР. Ако ПСР отсрочи изборите, те би трябвало да трансформират конституцията. През идващите седмици те ще се опитат да създадат някои договорености по конституцията. Правителството на Ердоган по този начин или другояче е политически мъртво. "

„ Това е позиция от края на хилядолетието. Това беше освен злополучие, което аргументи гибелта на всевъзможни хора, само че и доверието на хората в държавното управление понижа до невъобразима степен. През последните 20 години хората видяха толкоз доста корупция. Относно даренията – хората желаеха да дарят и не знаеха къде и си мислеха, че каквото и да даря аз ще свърши в джобовете на някой различен. Това е толкоз отчайващо възприятие ".

" Ще имаме вяра ли на държавни организации, организации с нестопанска цел – те получаваха доста повече дарения от самото държавно управление. Правителството се опита да дискредитира нестопанските организации. Може би са прави ".

" Това единствено потвърждава, че популацията не има вяра къде отиват парите. Земетресенията оставят диря в Турция. Не единствено земетресение – значимото е по какъв начин държавните управления не съумяват да реагират на обстановката. Ердоган е човек на бизнеса, той постоянно получава това, което желае. Но наследството от това земетресение може да промени това ".

„ По време на земетресението през 1999 година прекарах три месеца в региона. Сравнявайки двете, мога да кажа, че през 1999 година реакцията на страната беше по-бърза. Този път хората изпревариха страната ".

" Когато ПСР пристигна на власт, те постоянно се оплакваха от военна интервенция в политиката. Двадесет години по-късно видяхме, че една строителна мафия, едно строително лоби, бизнесмени, в действителност ръководи тази страна. Законите за строителството могат да бъдат изменени за един ден в интерес на тези реализатори. Техните ползи надвиват. Те не се интересуват дали строят върху разломни линии; всички решения са предмет на ползите на тези реализатори. Така че хората са доста ядосани. Шансовете на Ердоган на идващите избори са доста дребни. Той не би трябвало да бъде избиран още веднъж. "

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР