Погледите на цял свят са насочени към Кан, където върви

...
Погледите на цял свят са насочени към Кан, където върви
Коментари Харесай

Автомобилен концерн и производител на лодки представиха луксозен еко воден транспорт

Погледите на целия свят са ориентирани към Кан, където върви 76-ият интернационален кино фестивал, само че министър председатели могат да се видят освен в киносалоните, само че и в пристанището. Там производителят на лодки Tyde показва първокласният екологичен транспортьор по вода The Icon. Лодката с чисто електрическо задвижване, съчетава подвижността с нулеви излъчвания с чувство за разкош.

С дължината си от 13.15 метра и оптималната скорост от 30 възела The Icon е пионер на един нов вид водни транспортни средства с чисто електрическо задвижване. Любопитна детайлност е, че планът е осъществен взаимно с производителя на коли BMW.

 Автомобилен тръст и производител на лодки показаха първокласен еко воден превоз
© БМВ груп
От немската компания идват високоволтовите акумулатори, лодката издава и извънредни звуци, основани от всепризнатия композитор на кино музика Ханс Цимер, който от няколко години композира и звуците на електричките на BMW.

Едно от забавните решение при еко лодката са подводните криле, които намаляват потреблението на сила с до 80 % спрямо стандартен корпус.

 Автомобилен тръст и производител на лодки показаха първокласен еко воден превоз
© БМВ груп
Двата електромотора с мощ по 134 конски сили се зареждат с сила от 6 акумулатори от електрическия автомобил BMW i3 с потенциал общо 240 кВтч, които обезпечават пробег от над 50 морски благи (близо 100 км). Круизната скорост е 24 възела. Максималната скорост доближава 50 възела (55 км/ч).

Плавателният съд, показан за първи път в Кан, не е дизайнерски първообраз, или идея, а изцяло подготвен за произвеждане сериен артикул.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР