Погледът на футболния свят днес е насочен към Москва. В

...
Погледът на футболния свят днес е насочен към Москва. В
Коментари Харесай

Всички погледи към „Кремъл“, ще има ли група на смъртта?

Погледът на футболния свят през днешния ден е ориентиран към Москва. В световноизвестната някогашна цитадела „ Кремъл “ в 17:00 часа българско време ще бъде изтеглен жребият за Мондиал 2018. Мнозина чакат каква ще бъде следващата Група на гибелта, която ще бъде избрана при разпределението на финалистите на международното състезание.

Планетарните първенците обичайно имат група, в която има по два-три, а даже и по четири, равностойни тимове. Разпределението на отбори в урните за жребия допуска разнообразни вероятности, само че съществува опция да се появи група с присъединяване на Бразилия, Испания, Япония и Швеция. 

Любопитното е, че има възможност да се повтори Групата на гибелта от 2002 година, когато в един кюп попаднаха  Аржентина, Англия, Швеция и Нигерия.

Първа урна: Русия (69), Германия (1), Бразилия (2), Португалия (3), Аржентина (4), Белгия (5), Полша (6), Франция (7)
Втора урна: Испания (8), Перу (10), Швейцария (11), Англия (12), Колумбия (13), Мексико (16), Уругвай (17), Хърватия (18)
Трета урна: Дания (19), Исландия (21), Коста Рика (22), Швеция (25), Тунис (28), Египет (30), Сенегал (32), Иран (34)
Четвърта урна: Сърбия (38), Нигерия (41), Австралия (43), Япония (44), Мароко (48), Панама (49), Южна Корея (62), Саудитска Арабия (63)
* В скоби са местата в ранглистата на ФИФА за октомври, те ще важат и за жребия.

ГРУПИТЕ НА СМЪРТТА В ИСТОРИЯТА НА СВЕТОВНИТЕ ПЪРВЕНСТВА
1954 (Група 2): Унгария, Федерална Република Германия, Турция, Южна Корея
В днешно време тази група не би се приела за равностойно, само че през 50-те години на ХХ век унгарците са един от най-хубавите тимове д света. По време на мача от групата те разрушават немците с 8:3, само че по-късно губят от тях на финала. Тогава Федерална Република Германия прави поврат, с цел да завоюва първата си международна купа, а мачът е прочут като „ Чудото от Берн “.

1958 (Група 4): Бразилия, Съюз на съветските социалистически републики, Англия, Австрия
Съветският съюз разполага с извънредно мощен тим, който в интервала 1956-60 година печели олимипйската и европейската купа. В състава е вратарят Лев Яшин. Бразилия е с извънредно упорит отбор, включващ младежа Пеле, който ще се трансформира в Краля на футбола. Англия постоянно е била с искания за мощно показване на международно състезание.

1966 (Група 3): Португалия, Унгария, Бразилия, България
Отборът на „ маджарите “ още веднъж е в група на гибелта. Те са като бодил в петата на двукратния международен първенец Бразилия. Освен това тук е Португалия с Еузебио. „ Селесао “ не съумява да излезе от групата.

1978 (Група 1): Италия, Аржентина, Франция, Унгария
Домакинът Аржентина се изправя против двукратния международен първенец Италия, вървящият във напредък френски отбор и към момента мощните унгарци.

1986 (Група E): Дания, Федерална Република Германия, Уругвай, Шотландия
При жребия всички желаеха да избегнат Дания. „ Червеният динамит “ приключи първи в групата, следван от германците и урусите.

1990 (Група D): Федерална Република Германия, Югославия, Колумбия, ОАЕ
Югославия с Просинечки, Бобан и Шукер е застрашителен тим. Колумбия се класира за втория кръг след знамение против Федерална Република Германия и гол на Ринкон.

1998 (Група D): Нигерия, Парагвай, Испания, България
Испания няма шанс при жребия си пада в сложен поток, от който не излиза. Тук са африканската мощ Нигерия и българите, които с Христо Стоичков приключиха четвърти на предходното международно състезание.

2002 (Група F): Швеция, Англия, Аржентина, Нигерия
Ужасът за Биелса. Аржентина дойде на Мондиала като любимец, а не излезе от групата.

2014 (Група D): Коста Рика, Уругвай, Италия, Англия
Горката Коста Рика, разясниха всички след жребия. Само, че „ тикос “ излязоха от групата и пратиха вкъщи любимците Италия и Англия. Ще се помни захапването на Луис Суарес против Джорджо Киелини.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР