Поглед на Северозапад.Интелигентна система се грижи за здравето на болни

...
Поглед на Северозапад.Интелигентна система се грижи за здравето на болни
Коментари Харесай

Медицински гривни следят жизнените показатели на възрастни хора

Поглед на Северозапад.

Интелигентна система се грижи за здравето на заболели и възрастни хора там. Специални гривни непрекъснато наблюдават виталните индикатори на нуждаещите се и сигнализират при възможен проблем със здравето им. Чрез свързани между тях устройства хората могат да потърсят каквато и да е помощ когато и да е.

Кой може да получи такава помощ и съумяват ли възрастните да се оправят с тази толкоз съвременна технология?

Контролни въпроси получава 70-годишната Димитрина Тасева от специфичен колцентър на БЧК. Жената има доста хронични болести и се нуждае от непрестанно наблюдаване и грижа. Получава я посредством гривна.

„ Ние следим нейното положение посредством гривната и телефона. Той е със СИМ карта, която предава информацията в колцентъра във Враца и там се следи пулс, сатурация, работа на сърцето, сила на тялото, крачките, които прави. И всичко това дава визия за нейното положение сега ”, изясни Ася Кирилова, която е управител на плана в Бяла Слатина. Гривната давала опция за връзка с колцентъра с натискане единствено на един бутон, добавя тя.

Димитрина обаче е още по-доволна от това, че може да ги извика постоянно, когато се почувства застрашена от каквото и да е. Харесва й, че получава внимание, тъй като екипът ѝ обезпечава даже здравна грижа на място. Ходят до магазина вместо нея.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР