Поглед към Алепо, но от България. За близките си в

...
Поглед към Алепо, но от България. За близките си в
Коментари Харесай

Сириец с бръснарски салон в София: Там живот няма, има по час ток на денонощие


Поглед към Алепо, само че от България. За околните си в Сирия и за живота по време на война и след опостушително заметресение споделя един сирийски жител, намерил леговище в България.

Преди 10 години Башар Акула бяга от войната в Сирия дружно със фамилията си и намира дом в България. В София той има личен бръснарски салон, където работи дружно със сина си. Част от околните му обаче към момента са там.

Снимка: bTV


„ Там живот няма и сега е доста мъчно, доста неприятно. И се тормозя - какво става в този момент в Сирия, какво се случва в този момент със фамилията ми, приятелите, комшиите. Живял съм покрай Дамаск. Там има един блок, който преди 3-4 дни падна “, разяснява Башар Акула.

Леля му и братовчед му към момента са в Алепо, един от най-засегнатите градове, както от войната, по този начин и от земетресението.

„ Тя в този момент живее единствено с нейния наследник, на 90% към този момент е на улицата. Отива или в парк, или в учебно заведение, или в черква, или в джамия. Много хора в този момент там са по този начин. Преди 10 дни доста хора излязоха на открито – или тъй като блокът им е паднал, или ще падне. Много хора ги е боязън. Животът там е доста сложен, тъй като на 24 часа може да имат 1 час ток, 23 часа да няма. В единия час, в който има ток, той идва и стопира. Ако имаш ледник - може да изгори, в случай че имаш тв приемник - също. В Сирия няма живот, в действителност няма “, споделя още Башар.

Снимка: bTV


С горест той следи информацията за вредите и жертвите след земетресението и благодари, че България въпреки всичко оказва помощ на родната му Сирия.

„ Много съм удовлетворен. България доста оказва помощ. Ходих в сирийското посолство, където има доста неща - храна, облекла, памперси. Знам, че е доста по-тежко в Турция и доста страни ѝ помогнаха, на Сирия обаче – единствено три или четири страни спомагат. Няма кой да им помогне, единствено Господ оказва помощ, единствено Господ знае по какъв начин живеят “, споделя още Башар.

Снимка: bTV


Дори след опустошението за него остава най-голямото благополучие - че е съумял да чуе гласа на околните си, които да му кажат, че са добре.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР