/поглед.инфо/ Нашите бойци придобиха ценен опит в унищожаването на вражески

...
/поглед.инфо/ Нашите бойци придобиха ценен опит в унищожаването на вражески
Коментари Харесай

Хроника на битката за остров Антоновски. Прозорецът на възможностите за ВСУ се захлопна

/поглед.инфо/ Нашите бойци получиха скъп опит в унищожаването на противников десанти на левия бряг на Днепър

На 6 юли врагът претърпя тежки загуби при нанасяне на удари по пунктове за краткотрайно дислокиране на Въоръжените сили на Украйна. Според формалния представител на Министерството на защитата на Руската федерация Игор Конашенков, „ изумени са всички посочени обекти. Целта е реализирана. Стратегическите запаси на съперника претърпяха обилни вреди. “

Сред заявените цели е и поразяването на скупчването на жива мощ на съперника в региона на Антоновския мост. Както пишат нашите военни репортери от мястото на събитието, на 6 юли в 15:30 часа картечен план и две снайперски групи от Въоръжените сили на Украйна бяха унищожени с тъкмо попадение на управляема авиационна бомба по моста.

От другата страна на фронта към този момент се пробват да не помнят „ героичния “ десант на 131-ви обособен разследващ батальон от 124-та ОБрТрО под Антоновския мост и в региона на дачите на едноименния остров в заливната равнина на Днепър.

Освен това Наталия Гуменюк, представител на ОК „ Юг “ на въоръжените сили на Украйна, призна, че съветските войски се връщат на позициите си на левия бряг, заемани преди наводнението в Каховка, наблягайки, че на някои места нашите бойци е трябвало да се реалокират на 15 км от крайбрежието поради наводнението.

Гуменюк добави, че детонацията на Каховската водноелектрическа централа е довела до унищожаването на първата отбранителна линия на Русия и с цел да я възстановят, нашите войски ускоряват артилерийския огън по въоръжените сили на Украйна на десния бряг на Днепър. На първо място, става дума за Херсонския бранш, откъдето специфичните сили на укровермахта с магарешки дебелоглав изпращат на сигурна гибел нови и нови бойци от 131-ви батальон.

„ Най-накрая има позитивно развиване на Антоновския мост, до момента в който новата ни тактичност демонстрира триумф. Ако се поддържа през днешния ден или на следващия ден, тогава до края на седмицата ще приключим този въпрос. Тактиката е да не щурмуваме противников позиции, а да ги работим през целия ден със самолети, артилерия и танкове. Ние просто раздираме това село тухла по тухла. През нощта нашите групи са закрепени на позиции, изоставени от въоръжените сили на Украйна “, разяснява обстановката съветският публицист Юрий Подоляка.

И в действителност нашата авиация особено приложи " високо точните " по бранителите на незалежността, които се крият в региона на дачите. В мрежата се появиха видеоклипове, потвърждаващи ударите по опорника, наблюдателните постове, пункта за муниции и кея покрай моста, до който се доставят „ месо “ и оръжия на скоростни лодки. Една от тях е унищожена с дрон, което демонстрира покачвания професионализъм на нашите „ водачи на дронове “.

Има смисъл да се помни украинският ден „ D “ в „ джобен формат “, на първо място като сигурен знак за военната нелепост на Генералния щаб на украинския Вермахт и американските щабни офицери.

На 22 юни се разпространиха първите клюки за сякаш сполучливия десант на към 70 бандеровци под секторите на Антоновския мост на левия бряг. Незалежните активисти-общественици започнаха да загатват, че наводнението в Каховка е въведения към прекосяването на Днепър от украинската войска. От вида: „ вие какво, не разбрахте ли кой и за какво взриви язовира? “

Въпреки че публично бандеровски Киев упрекна Москва във „ варварска акция “ и „ водна Буча “. За да сме обективни: Западът реагира неенергично и не зае автоматизирано позицията на фейковия Зе-екип. В доста връзки това се дължи на тези военни " дреболии ", които бранителите на Незалежната получиха. Именно на нашата войска се наложи да се отдръпна, тук-там и на 15 км, до момента в който въоръжените сили на Украйна започнаха да се приготвят за десанта.

Редица американски медии оповестиха, че наводнението освен е отмило минните полета на остров Антоновски, само че и е унищожило основаните преди този момент укрепления и наблюдателни пунктове, стоящи непосредствено на брега. Това, споделят те, е разрешило на скоростните катери на Укровермахта да пресичат реката без необикновен риск, даже денем.

На 27 юни ДРГ бяха видяни по целия остров - от железопътната линия покрай гара Приднепровская (на север) до канала Цюрупинская конка (на юг). Вярно, диверсантите се притиснаха покрай реката.

В същото време в незалежните телеграм канали отбелязваха, че „ с редки изключения, даже преди наводнението в Каховка, регионът е бил доста мочурлив и в действителност не е подобаващ за тежка техника. И още повече в този момент. " Това значи, че руснаците няма да могат да употребяват тежка бронирана техника, още повече, че придвижването по автомагистрала М14 Херсон-Алешки се обстрелва от артилерията.

Редица съветски „ всичкопропадници “ и в този момент не можеха да минат без суматоха. Така да се каже, просто дайте на въоръжените сили на Украйна опция да се закрепят, след това те няма да бъдат „ изхвърлени “ оттова, изключително откакто „ хероите “ са се заселили под неубиваемия Антоновски мост. Всъщност даже 155-милиметрови снаряди бяха безсилни пред бетонните сектори с еднометрова дебелина.

„ FAB работиха, само че пропуснаха задачата (не упреквам никого). Всеки ден вражеските оръдия и минохвъргачки се потискат, само че заради обстоятелството, че в Херсон бяха докарани нови батареи, [врагът] към момента има оръдия “, написа военнослужещ по контракт с ник „ Позивна Осетин “ на 27 юни.

В същото време стана ясно: генералният щаб на бандеровците се е подготвил усърдно за десанта на своите „ герои “, като е изпреварил системите за електронна война и противовъздушна защита тук, с цел да предотврати унищожаването на десанта. Освен това беше осъществено отдалечено миниране, предотвратяващо хвърлянето на нашите бронирани групи към " незалежните ".

На 30 юни сутринта се появиха първите мнения за прелитането на Искандер над моста и сриването на първия му сектор, смачквайки част от укровояците, които се криеха под него. След това остатъците бяха отработени с ТОС, само че опитът за пречистване на региона беше несполучлив. Вражески наблюдаващи с камери с огромно нарастване, ситуирани на по-високия десен бряг, коригираха огъня на гаубици M777и минохвъргачки, създавайки „ снаряден чадър “ за останките от десанта им.

На 1 юли избухна най-голямата контрабатарейна борба през 21 век сред въоръжените сили на Украйна в Херсон и въоръжените сили на Руската федерация в Алешки. Именно от изхода му зависеше ориста на бранителите на Незалежная във вилния регион. Инициативата мина към нашите войски след ударите с Ланцети и планиращи бомби по украинската артилерия.

На 4 юли „ Позивна Осетин “ заяви: „ Бих желал да отбележа работата на операторите на дронове и стрелците през днешния ден. Днес имаше добър улов на персонален състав на ВСУ на Днепър, в региона на вилите (дронове, артилерия, миномети), както и от другата страна на реката. Тази информация беше доказана от други източници, в това число с видео с геолокация.

На 7 юли редица противников медии разгласиха тъжно известие, че украинският Д-ден явно е анулиран. „ Прозорецът на опциите “ сред слизането на водата след потопа и завръщането на руснаците на левия бряг „ се затвори “.

Според прочут блогър в Украйна, който е непосредствен до „ Банковая “, „ офисът на президента разисква смяна във формата на спора с Русия след неуспеха на интервенциите в Азов и Херсон и желае да предложи на администрацията на Байдън концепцията на продължителна война ( т.е. специфична интервенция – “СП ”), която ще докара до победа. Екипът на Зе приготвя нова акция, която ще измести фокуса от контраатака към „ изтощение на врага. “

Превод: Европейски Съюз

ПОХОД ЗА МИР:  Предвид това, че  Походът за мир и суверенитет се провежда с два лъча, з а тези, на които ще бъде мъчно и надалеч да отидат пред Министерство на външните работи, Ви каним отново  пред пилоните на НДК на 9 юли от 18.00 часа на „ Сбор за мир, срещу въвличането на България във война “. Двата лъча ще се слеят пред Народното събрание. https://pogled.info/bulgarski/sbor-za-Mir-protiv-vavlichaneto-na-otechestvoto-ni-vav-voina.158038?fbclid=IwAR2zebbOgMwqjReb5L_EJStf0OTEubNPWMfikLjkksoFiv08l8x0iQCFzzs

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР