Поетесата Рени Митева представи в Мездра своята най-нова книга -

...
Поетесата Рени Митева представи в Мездра своята най-нова книга -
Коментари Харесай

Премиера на книгата на Рени Митева „Две весели приказки“ се състоя в Мездра /снимки/

Поетесата Рени Митева показа в Мездра своята най-нова книга - „ Две радостни приказки “, оповестиха от управата в железничарския град.
Премиерата почетоха голям брой сътрудници, възпитаници, близки, другари и събратя по перо на авторката, която е начален преподавател в Основно учебно заведение „ Христо Ботев “. Събитието е от програмата на 47-мите Празници на културата „ Мездра - май “.
„ Две радостни приказки “ включва детските приказки „ Мише царство “ и „ Зимна приказка “, написани в мерена тирада и издържани в стилистиката и поетиката на българските национални вълшебни и битови приказки. Книжката излезе от щемпел в края на предходната година с финансовата поддръжка на Община Мездра. Стилните илюстрации са дело на дело на художничката Ана Николова.
„ Тази книга е за деца, само че също и за възрастни, които са още деца, показа на премиерата Рени Митева. А детето постоянно остава във всеки възрастен, колкото и да се опитваме да се вършим на огромни - има едно място в нас, което не се трансформира.
Писането, както и четенето, могат да облекчат прочувствената болежка. Светът, в който живеем, не е всичко, което ни е препоръчано. Литературата и останалите типове изкуства са доказателство за това, защото те съставляват един успореден свят. “
С драматизация на фрагмент от „ Мише царство “ надарените дребни актьори от ОУ „ Христо Ботев “ вкараха присъстващите във вълшебния свят на „ Две радостни приказки “.
За литературно-художествените достолепия на книгата приказваха рецензентите Павлина Русева, Елка Русева и Христинка Иванова. Впечатленията си от съприкосновението с приказките на Рени Митева споделиха издателят на книгата Иво Йорданов и ръководителят на Литературен клуб „ Христо Ботев “ при НЧ „ Просвета 1925 “ Светла Дамяновска.
„ За мен тази книга е един хербарий, в който са съхранени извънредно скъпи герои, духовни полезности и думи, сподели Иво Йорданов. Най-ценното в нея е съхраняването на това мечтано, само че към този момент невероятно детство. Поздравявам Рени с тази сърдечна, органична брошура - нека да напише и други детски книги “
За край авторката получи поздравления и цветя от заместник-кмета на Община Мездра Нели Минева, от Валентина Цекова, секретар на НЧ „ Просвета 1925 “, от свои сътрудници, близки и другари. В знак на благодарност Рени Митева подари на феновете си от разнообразни генерации по един образец от „ Две радостни приказки “ с подпис.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР