Поетът Иван Ланджев бе окичен с Орфеев венец“ на Античния

...
Поетът Иван Ланджев бе окичен с Орфеев венец“ на Античния
Коментари Харесай

Закичиха Иван Ланджев с „Орфеев венец“ на Античния

Поетът Иван Ланджев бе окичен с „ Орфеев венец “ на Античния спектакъл във вторник вечерта. Поетичната премия му бе връчена от министъра на културата Боил Банов на откриването на литературния фестивал " Пловдив чете ".

" Благодаря на пловдивския дъжд, че ни събра. Благодаря, че Божана Апостолова повярва в мен и продължи да ме издава. За мен е чест да бъда измежду носителите на тази премия, мнозина от които са мои учители. Пловдив постоянно се е отнасял с топлина и обич към мен и аз ще се постарая да отговоря със същото ", сподели Ланджев и прочете свое стихотворение.

" Пловдив е бил столица на културата преди 2019 година, ще бъде и след 2019-а. Водете вашите деца на събития, накарайте ги да обичат книгата! Така е несъмнено и че в идващите епохи градът ще бъде столица на културата “, сподели министърът. Преди него уредникът на фестивала Божана Апостолова поздрави присъстващите, че са пристигнали на откриването макар дъжда.

Художникът Стефан Касъров пък бе почетен със „ Златна четка “ - премията за най-хубаво оформление на книга. " Пловдив чете " продължава до края на седмицата с очебийно внимание към най-младите читатели.

33-годишният Иван Ланджев е най-младият притежател на Орфеевия венец, който до момента имат създатели като Стефан Цанев, Борис Христов, Иван Теофилов, Петър Атанасов, Дамян Дамянов и още няколко от дълго време одобрени в родната ни лирика имена. Миналата година бе отличен Александър Секулов.

След церемонията празникът на Античния спектакъл продължи с концерт на Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР