Поетът, драматург и режисьор Недялко Йорданов се срещна с учениците

...
Поетът, драматург и режисьор Недялко Йорданов се срещна с учениците
Коментари Харесай

Недялко Йорданов чете на учениците от ОУ Любен Каравелов

Поетът, драматург и режисьор Недялко Йорданов се срещна с учениците от 2 “а “ и 2 “в “ клас от ОУ „ Любен Каравелов “ в Бургас.

Поводът - децата от2 “а “ клас са пресъздали живи букви, въодушевени от Буквара на обичания български стихотворец.

„ Буквите в стихчета и картинки “ е заглавието на най-новата му детска брошура. В нея се споделя по какъв начин се пишат буквите, демонстрира на какво наподобяват и към всяка от нея има по едно прелестно стихотворение с доста картинки- дело на надарената художничка София Каракушева. Книгата се дава на всички първи класове в цяла България, взаимно с МОН, Община Бургас и издателство „ Аз-буки “.

Теодора Иванова- класен началник на 2 “А “ дружно с учениците сътвориха въздействащ театър по книжката.

Недялко Йорданов беше посрещнат с бурни овации от управление, учители и възпитаници под звуците на „ Песен за изкуството “, която той самичък е основал. Децата от 2 “в “ клас, с класен началник Лили Христова рецитираха с доста обич негови стихове. А учениците от 2 “а “ клас от своя страна изиграха най-интересните фрагменти от празника на буквите, танцуваха валс и разчувстваха мощно поета.

Недялко Йорданов зарадва децата соткъс от книжката „ Приключенията на Красимир и Владимир. Приключенията на Тамарка “.

Учениците от вторите класове бяха любопитни да зададат своите въпроси към бургаския стихотворец. Някои от тях бяха, „ Коя е обичаната му книга, обичан филм, елементарно ли се написа книга и за какво той обича децата “?

По време на срещата децата получиха подпис на книгата “Буквите в стихчета и картинки “, както и фотография за спомен.

За край Недялко Йорданов получи трогателни дарове от учебното управление поднесени персонално от шефа на учебното заведение господин Ивайло Бинев.

Сред подаръците бяха красива чаша със фотография на децата от 2 “А “ клас от празника на буквите, в композиция с книгата “Буквите в стихчета и картинки “, картичка и дървени произведения под формата на ябълка-символа на учебното заведение „ Любен Каравелов “, пожелания и късметчета написани персонално от децата от 2 “а “ и 2 “в “ клас. Обичаният стихотворец пожела да си изтегли едно от късметчетата, с цел да види какво ще му се падне и това беше: креативен полет! С доста неспокойствие и обич всички му пожелаха още здраве, благополучие и на добър час, Недялко Йорданов!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР