Поетапно, до края на годината, всички служители на Пътна полиция

...
Поетапно, до края на годината, всички служители на Пътна полиция
Коментари Харесай

Тенчо Тенев: Миналата година са станали близо 7000 тежки катастрофи, в които са загинали 520 души, а 9000 са били ранени

Поетапно, до края на годината, всички чиновници на „ Пътна полиция " ще бъдат снабдени с бодикамери. Това съобщи нощес в „ Денят онлайн " по NOVA NEWS Тенчо Тенев - консултант на премиера по „ Пътна сигурност " и някогашен началник на КАТ-София.

„ Има случаи, в които някои чиновници си разрешават да лъжат хората, които ревизират. Това не въздейства добре на системата. 1% петни името на цялата полиция ", е мнението му.

По думите му с измененията в Закона за придвижване по пътищата и по-строгите санкции се е основала причина някои чиновници на реда да се изкушават да желаят подкупи от водачи на първокласни коли, с цел да не им бъдат отнемани, в случай че инспекция регистрира, че са използвали алкохол или опиати.

„ Там е ролята на сътрудниците, които управляват редовите чиновници на пътя. Правителството, в лицето на премиера Денков, реши фрапантно да се бори с корупцията и многото тежки ПТП-та на територията на страната ", съобщи Тенев.

Той цитира данни, съгласно които през предходната година в страната са станали близо 7000 тежки произшествия, в които са починали 520 души, а 9000 са били ранени.

Според Тенев би трябвало да се засилят инспекциите от дирекция „ Вътрешна сигурност ", с цел да се противодейства на корупцията. „ По време на предходното държавно управление на ПП-ДБ, когато министър беше господин Рашков, се предприе една всеобща акция да се почисти системата от корумпираните чиновници. Почнахме, само че не го довършихме, за жалост ", съобщи Тенев.

Той увери, че следва да бъдат закупени най-хубавите полеви проби за опиати, с което с безспорна акуратност ще може да се удостовери съществуването на неразрешени субстанции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР