Поемането на дългосрочен дълг в размер на 10 000 000

...
Поемането на дългосрочен дълг в размер на 10 000 000
Коментари Харесай

Републиканци за България: Заради управленското нехайство на ГЕРБ община Бяла Слатина тегли 10 млн. лв. дълг

Поемането на дълготраен дълг в размер на 10 000 000 лева и период на погасяване 20 години, бе утвърдено от Общинския съвет на Бяла Слатина по време на провелото се през вчерашния ден съвещание на локалния парламент.
 Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е de34478feb71442fe458eff51bddb694.jpg
Точката е призната с 12 гласа „ за “ и 7 „ срещу “.

Това разсъни неодобрение измежду локалните поданици, както и в структурата на Политическа партия „ Републиканци за България “- Бяла Слатина.

„ 10 милиона лв. дълг – „ честито “ на белослатинци “ са локалните мнения. А пред залата, където се организира съвещанието на Общинския съвет, се бяха събрали поданици на общината, с цел да изразят гражданската си позиция против това желание на локалната администрация. Въпреки настроенията на хората, поемането на този огромен дълготраен дълг бе признато.

По пояснения от локалната администрация, десетте милиона са нужни за финансиране на финансови разноски за осъществяване на капиталови планове, а точно: „ Рехабилитация на улици/части от улици в обитаемоте места на територията на Община Бяла Слатина “.

Това са настоящи за всяка локална власт разноски и в случай че е добър собственик, един кмет не би стигнал до там да трансформира съгражданите си в длъжници. Подобна стъпка може да бъде обяснена, най-меко, с управническа отпадналост или безгрижие, разясняват Републиканци за България – Бяла Слатина.

Жителите са на мнение, че това е последният опит за плячкосване на общината и облагодетелстване на компании близки до локален мини олигарх, по познатия модел на ГЕРБ в цялата страна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР