Поемаме ангажимент да плащаме в долари. В зависимост от курса

...
Поемаме ангажимент да плащаме в долари. В зависимост от курса
Коментари Харесай

Тагарев за американските Страйкър-и: Поемаме ангажимент да плащаме в долари

Поемаме ангажимент да плащаме в долари. В взаимозависимост от курса на $, може да бъде преференциално и не толкоз преференциално в наша валута. Разчитам да не бъде надвишена сумата от 1,376 милиарда $. На това виждам като на таван, който да не превишаваме. Това сподели пред публицисти министърът на защитата във връзка американските бронирани машини " Страйкър ", които страната ни възнамерява да закупи. 

" Идеята за този план е от 2012 година. Има план за капиталов разход от 2018 година: една процедура, която е прекъсната. Предните държавни управления са почнали да вървят по два пътя. Единият - да изискат информация от фирми-производители на такава техника: в какви периоди и при какви условия биха могли да ги доставят. Това, редом с искане към Съединени американски щати. След което моят предходник е взел решение да се обърне с така наречен писмо за искане за проктодоговор към Съединени американски щати. Получихме отговор в чернови вид в края на август. В началото на септември беше дискутирано в подробен обзор. Считам, че депутатите ще поддържат този избор, защото тук става въпрос и за периоди за доставка, и за цялостен пакет качества. Нещо, което ние не бихме могли да реализираме, в случай че се обърнем към фирма-производител на бронетанкова техника ", добави той.

Договорът би трябвало да бъде подписан, утвърден, а по-късно да бъде направено заплащане. Първите машини ще стартират да идват през 2025 или 2026 година " За по-малко от 5 години от активирането на контракта, което ще стане с първото заплащане, което е доста добър период в днешни условия и за подобен размер техника ", разяснява още Тагарев и съобщи, че следващата година България сигурно ще излезе твърдо на 2% от Брутният вътрешен продукт за разноски за защита, какъвто и ангажимент сме поели. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР