Поемам една прокуратура, която е в добра кондиция, която е

...
Поемам една прокуратура, която е в добра кондиция, която е
Коментари Харесай

Иван Гешев: Поемам подредена прокуратура, която е в добра кондиция

„ Поемам една прокуратура, която е в добра кондиция, която е подредена и има административен потенциал. От основаването на екип, който има общи цели и работи дружно, а не поотделно, и който има общи хрумвания и визии за развиването на прокуратурата, зависи доста. Никой еднолично, и основен прокурор в това число, не може да ръководи каквато и да е конструкция и организация “. Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия основният прокурор Иван Гешев, незабавно откакто постави клетва.

„ Ние знаем, че не сме безгрешни и по тази причина няма първи да хвърлим камък. Ще се насочим към решение на личните си проблеми, а няма да ги прехвърляме на други. Проблемите са от друго естество. Най-сериозният кратковременен проблем е образуването на екип “, изясни Гешев.

Главният прокурор показа, че едно от най-големите провокации е да се промени мисленето, което съществува в доста прокурори, че те са служители и магистрати. И изрази вяра, че през неговия мандат прокуратурата ще излезе по-силна и няма толкоз доста да се приказва за корупция.

Запитан дали би трябвало да бъде изменена Конституцията, той отговори: „ Това са две неща, които зависят от друга институция - от законодателната власт. Само Народното събрание и политиците би трябвало да преценяват дали и какви промени ще се случат в Конституцията и в законите. Прокуратурата и аз персонално, в случай че бъдем запитани, можем да изразим мнение за възможни хрумвания за промени. Към момента аз не виждам нищо юридическо в тази тематика “.

Гешев изрази мнение, че цялата прокуратура ще бъде срещу да излезе от правосъдната власт.

„ И ще обясня за какво. Защото тогава ще отиде към изпълнителната власт и завършваме с въпроса за независимостта на всеки един прокурор. Няма да ме питате: „ Как ще устоите на политическия напън? “. Този политически напън ще бъде всекидневие “, предвижда той.

Иван Гешев съобщи, че не се тормози от каквито и да е механизми за надзор по отношение на неговата работа, тъй като по този начин или другояче като магистрат до момента са го направлявали по разнообразни способи. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР