Поехме в правилната посока, каза Байдън за американско-китайските отношения. Попитан

...
Поехме в правилната посока, каза Байдън за американско-китайските отношения. Попитан
Коментари Харесай

Байдън: Отношенията между САЩ и Китай са поели в правилната посока

" Поехме в вярната посока ", сподели Байдън за американско-китайските връзки. Попитан от публицисти дали усеща прогрес в двустранните връзки американският президент отговори: " Имаме прогрес ".

 

" Блинкън свърши страхотна работа " по време на визитата си в китайската столица, сподели Байдън пред публицисти след отдадено на климата събитие в Калифорния, написа Българска телеграфна агенция.

 

По време на първото посещаване на американски държавен секретар в Пекин от 2018 година насам, Китай и Съединени американски щати се договориха да стабилизират влошените си връзки, с цел да не прераснат несъгласията им в спор, само че не съумяха да реализират забележителен пробив в връзките си, показва Ройтерс.

 

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че Китай е възобновил обещанието си да не изпраща оръжия на Русия за войната ѝ в Украйна, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

 

" Ние и други страни получихме уверения от Китай, че не дава и няма да дава на Русия смъртоносни средства, които да употребява в Украйна ", съобщи Блинкън пред медиите в края на двудневните договаряния в Пекин.

 

" Не сме видели никакви доказателства, които да опонират на това. Това, което продължава да ни тревожи, обаче, е опцията китайски компании да доставят технологии на Русия, които тя би могла да употребява, с цел да продължи експанзията си в Украйна ", добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР