Поехме и спазваме ангажимента си през 2017 година да започне

...
Поехме и спазваме ангажимента си през 2017 година да започне
Коментари Харесай

Свилен Шитов: Не от вчера община Девня се бори за по-чист въздух 


Поехме и съблюдаваме уговорката си през 2017 година да стартира забележимото възстановяване на средата, в която живеем. Изказвам признателност към всички поданици на общината за това, че демонстрираха самообладание първо да погасим старите задължения, след което да стартираме да обновяваме града. Това съобщи кметът на Община Девня Свилен Шитов в предаването „ Добро утро с БНТ2 “, съобщава devnyanews.blogspot.bg

По отношение на плановете, по които общината работи за възобновяване и естетизация на градската среда, кметът разяснява, че се надява строящата се часовникова кула, която ще се намира наоколо до изграждащия се търговски център от закрит вид на ул. „ Просвета “ да се схване и утвърди като знак на града. До 1 ноември – Ден на националните будители, в местността Разсадника, която общината има намерение да трансформира в актуален градски парк, би трябвало да бъде открит незабравим ъгъл на шестима български революционери от епохата на Възраждането, съобщи още Свилен Шитов.
По тематиката за чистотата на въздуха, която в последно време предизвика реакции от вида „ Гузен негонен бяга “ от страна на някои промишлени замърсители нарушаващи екологичното законодателство, кметът удостовери констатацията на водещата Мариана Малева, че този въпрос е мъчителен за всички девненци. Свилен Шитов напомни, че не от през вчерашния ден общината се бори за по-чист въздух. „ За страдание и досега страната не е подхванала дейности по отношение на нашите претенции, по тази причина свързахме формалния ни уебсайт със сървъра на автоматизираната измервателна станция в кв. „ Река Девня “, с цел да следим в действително време индикаторите за чистотата на въздуха “, изясни кметът. Той прикани жителите непрекъснато да подават сигнали в общината, в случай че се натъкнат на еконарушения, с цел да може администрацията да ги предава навреме на оторизираните държавни органи в лицето на РИОСВ-Варна.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР