Поех ангажимент до два месеца да сме готови с новия

...
Поех ангажимент до два месеца да сме готови с новия
Коментари Харесай

Славчо Атанасов: До два месеца трябва да сме готови с новия закон за футболното хулиганство

Поех ангажимент до два месеца да сме подготвени с новия закон за футболното безчинство. След това той се слага на обществено разискване и влиза в комисията и Народното събрание. Това съобщи в предаването „ Нещо повече “ ръководителят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов .

С новия закон би трябвало да спрем футболното безчинство, тъй като в противоположен случай нещата отиват на зле, безапелационен е той. Изготвянето на новия закон се наложи след случая с ранената служителка на Министерство на вътрешните работи по време на футболна среща и зачестилите прояви на футболно безчинство.

„ Ако не бъдат подхванати незабавно съществени ограничения, ще има освен обезобразена полицайка, както беше предходната седмица, а ще има и смъртни случаи. Категорично би трябвало да се вземат ограничения. Повече от 6 месеца работим по тях. Сериозно сме проучили опита на по-успешните от нас страни в това отношение – Испания, Италия и Англия “, разяснява той и добави, че към този момент се вижда единение на обществото по тази тематика.

Новият закон планува бързо правосъдие, камери по стадионите, дрегери, с цел да не се позволяват пияни. За първи път в закона ясно се дава формулировка за това какво значи състезателен гамен, уточни Атанасов и добави, че се плануват и съществени наказания.

До 5 дни след случай провинилият се ентусиаст ще бъде със съответната присъда, уточни още той.

„ Степента на толерантност на нашето общество предходната седмица беше премината. За първи път виждам такова единение в политическите сили “, разяснява още Славчо Атанасов. 
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР