Подземните контейнери за боклук на ул. “Солунска“ в центъра на

...
Подземните контейнери за боклук на ул. “Солунска“ в центъра на
Коментари Харесай

Новите контейнери за смет по "Солунска" са на път да вмиришат центъра

Подземните контейнери за отпадък на ул. “Солунска “ в центъра на София към момента не са пуснати публично в приложимост, като това може и в никакъв случай да не се случи, сигнализира гражданската организация „ Спаси София “. От сдружението зададоха въпрос на кмета Йорданка Фандъкова дали е правилно, че при градежа на новите системи за събиране на отпадъците бетонните „ саркофази “, в които би трябвало да се слагат типичен контейнери за боклук, са оставени без отводняване и че затова те се пълнят с вода.

Повечето от вкопаните контейнери към момента са запечатани и стоят в това състояние от предишното лято, видя „ Сега “. На други фолиото е махнато незнайно от кого и минувачите към този момент хвърлят отпадъците си вътре, макар че под отворите няма сложени контейнери. Край още запечатаните контейнери всекидневно се натрупват кашони, пликове с боклук и тъй наречените Търговци с магазини по „ Солунска “ описаха, че в „ саркофазите “ в действителност няма контейнери и че клетките към този момент са много цялостни с боклуци и вода. „ Въпрос на време е боклукът да стигне до повърхността и да замирише още по-силно “, разяснява жена, която продава облекла до площад „ Славейков “. Тя добави, че за последните два месеца е звъняла 4 пъти в Столичната община и че оттова й отговаряли, че обектът още не е признат с акт 16 от държавна комисия. „ От Столичния инспекторат ми споделят да отнеса казуса към сметопочистващото сдружение „ Титан “, а от „ Титан " ми споделят да се обърна към инспектората. След главоболията, които ремонтът на „ Графа “ сътвори на всички, неприятностите за нас не престават “, оплака се още тя.

Столичният инспекторат няма отговор на въпроса за какво една година контейнерите не работят, излиза наяве от репортаж на БНР. " Част от контейнерите на " Солунска " не са предадени за употреба, макар че подземната структура е построена. Чакаме отговор и реакция от компанията оператор. Функциониращите 3 контейнера са с съдържимост 1100 л. Те се извозват два пъти в денонощието. Но надземните отвори са дребни и през тях не могат да се оставят едрогабаритни боклуци, щайга или цялостен кашон. Контейнерът е предопределен за всеобщите битови боклуци от нашето стайно кошче ", изяснява пред радиото шефката на инспектората Веска Георгиева.

Ремонтът на „ Солунска “ бе част от по-големия план за обновяването на така наречен Зона 2 в центъра, включващ още „ Граф Игнатиев “, площадите „ Славейков “, „ Гарибалди “ и прилежащите зони. Движението по „ Солунска “ бе възобновено още през предходната година. На 28 май т.г. Йорданка Фандъкова публично заяви, че до края на същия ден изпълнителят „ Джи Пи Груп “ би трябвало да в профил всички недостатъци по реконструкцията на зоната. На идващия ден от общината оповестиха, че на компанията са наложени санкции в размер на неколкостотин хиляди лв. и оповестиха ремонта на " Графа " за завършен. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР