Подводницата със специално предназначение Белгород, първият носител на торпедата Посейдон,

...
Подводницата със специално предназначение Белгород, първият носител на торпедата Посейдон,
Коментари Харесай

Подводницата „Белгород“, носител на ядрените торпеда „Посейдон“, вече е на въоръжение в руския флот

Подводницата със особено предопределение " Белгород ", първият притежател на торпедата " Посейдон ", беше предадена на Военноморските сили, заяви предприятието " Севмаш ", предава РИА Новости.

Тържествената гала по сключване на акта за приемане и предаване се състоя в завода в Северодвинск. Там участваха управлението на Министерството на защитата, Военноморските сили на Русия, администрациите на Архангелска област и Северодвинск, както и представители на корабостроителната промишленост.

Както означи главнокомандващият на Военноморските сили Николай Евменов, при основаването на подводницата са приложени модерни научни достижения и най-новите строителни технологии с потребление на съществуващия механически запас.

„ Подводница „ Белгород “ отваря нови благоприятни условия за Русия в провеждането на разнообразни проучвания, разрешава провеждането на разнородни научни експедиции и избавителни интервенции в най-отдалечените региони на океаните. Това е резултат от самоотвержената работа на корабостроителите на АД " PA " Севмаш ", инженери и конструктори на АО " Централно конструкторско бюро МТ " Рубин ", експерти на Военноморския флот, служащи на съюзнически предприятия от цяла Русия. Цялостната задача по построяването на подводницата " Белгород " е изпълнена. Пожелавам на екипажа сполучливо корабоплаване ", той сподели.

Многоцелевата нуклеарна подводница „ Белгород “ принадлежи към план 949А „ Антей “ (подобен на „ Курск “), който беше модифициран особено за системата „ Посейдон “ в план 09852. Подводницата беше пусната на вода през април 2019 година Редовният притежател на „ Посейдоните “ ще бъде атомната подводница „ Хабаровск “, само че всички характерности на тази подводница са секретни.

Разработването на „ Посейдон “ беше оповестено за първи път от президента Владимир Путин в обръщение до Федералното заседание през 2018 година Според него сходни дронове могат да бъдат оборудвани както с стандартни, по този начин и с нуклеарни оръжия, което ще им разреши да поразяват разнообразни цели, в това число авионосни групи, брегови укрепления и инфраструктура.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР