Подводни камъни пред ротационното управление може да има още при

...
Подводни камъни пред ротационното управление може да има още при
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Има много подводни камъни пред правителство на ротационен принцип

Подводни камъни пред ротационното ръководство може да има още при връчването на мандата на акад. Денков, това сподели в изявление в новините на БТВ преподавателя по конституционно право доцент Наталия Киселова. Тя акцентира, че по Конституция не може да има двама министър-председатели, по тази причина е значимо по какъв начин ще бъде изпълнена процедурата. Тя даде образец с това, че може Денков да откаже да подаде оставка след 9 месеца. Друг “подводен камък ” може да е пък Мария Габриел да не може да поеме поста или да не бъде номинирана, изясни Киселова.

Всичко зависи от продължаването на джентълменското съглашение, което докара до избора на Росен Желязков за ръководител на Народното събрание, изясни конституционалистката.

“Народното събрани е като Слънцето за българката държавност, към него се върти всичко ”, разяснява доцент Киселова. Така тя изясни салдото на властта в страната.

В коментар за новото изказване на основния прокурор Иван Гешев, доцент Наталия Киселова съобщи, че положила доста старания да разбере каква в действителност е неговата цел. Според нея, единият вид е неуспех на напъните за постоянно държавно управление. Друга опция е Гешев да търси по-добри условия за отдръпването си.

“Главният прокурор не е равно на прокуратурата ”, акцентира Киселова. Тя обаче предизвести, че промяна, в която основният прокурор бъде лишен от власт, само че пък регионалните прокурори си я разпределят и получат опция да се трансфорат в локални феодали, няма да има смисъл.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР