Подводен робот се е спуснал на морското дъно и е

...
Подводен робот се е спуснал на морското дъно и е
Коментари Харесай

Руски военни откриха американския дрон в Черно море

Подводен робот се е спуснал на морското дъно и е разкрил MQ-9 Reaper на дълбочина към 850-900 метра

Руски военни специалисти са разкрили сваления американски дрон MQ-9 Reaper в Черно море. Дронът е открит на морското дъно на 60 км от Севастопол на дълбочина 850-900 м. Това заяви за севастополския портал ForPost източник, непосредствен до съветското министерство на защитата и осведомен с детайлите на интервенцията.

" Подводен робот се е спуснал на морското дъно и е разкрил MQ-9 Reaper на дълбочина към 850-900 метра. Дълбоководното отклонение на газопровода " Южен поток " минава наоколо до този регион ", съобщи източникът пред ForPost.

По думите му сега съветски боен транспортен съд дежури на повърхността на водата в региона на рухването на американския аероплан. Охранява се и периметърът на мястото на рухването на дрона. Източникът съобщи, че сега специалистите създават решение за по-нататъшните дейности по повдигането на дрона от морското дъно.

" Дълбочината, на която е паднал дрона, е много огромна. За да се извърши издигането, би трябвало да се употребяват средства, употребявани при повдигането на потънали дълбоководни подводници ", съобщи източникът пред ForPost.

Такива средства, отбелязва източникът, са разполагаем на армията и флота и се създава проект за ефикасното им потребление в зоната на рухване на MQ-9 Reaper.

Специалистът описа пред ForPost, че съветското министерство на защитата се интересува от вътрешната електроника на дрона, както и от неговия мотор. На собствен ред той означи, че не е изключен сюжет, при който американските сили ще се опитат да унищожат дрона със лични средства, преди той да се издигне на повърхността.

Междувременно Пентагонът предприе необичайния ход да разсекрети и популяризира видеозапис от съветското прехващане на военния разследващ дрон на Съединени американски щати, разрушил се в Черно море преди два дни, съобщи Ройтерс.

На оповестените фрагменти съветски изтребител Су-27 се приближава компактно до американския безпилотен уред ЕмКю-9 при явен опит, съгласно американските публични представители, да повреди дрона, до момента в който е прелитал над Черно море.

Вижда се също, че в един миг след друга близка съветска маневра видеовръзката пропада, което съгласно Пентагона е било разследване от конфликта сред изтребителя и безпилотния летателен уред. Записът приключва с фрагменти с разваленото съгласно Вашингтон от конфликта витло на дрона, което направило летателния уред неуправляем.

Около 40-секундното видео е с редактирано от американските въоръжени сили времетраене, само че демонстрира хода на събитията, съобщи министерството на защитата на Съединени американски щати.

Случаят с дрона беше първият директен американско-руски случай от началото на войната в Украйна и утежни още повече така и така обтегнатите връзки сред Вашингтон и Москва. Но той също по този начин подсети на света за заплахата от директен конфликт сред Русия и Съединени американски щати поради Украйна, в която Москва нахлу в Украйна доскоро повече от година, а западните съдружници подкрепят Киев с разследващи сведения и оръжие, отбелязва Ройтерс.

Русия отхвърли американските обвинявания, че изтребителите ѝ са работили неразумно при случая с дрона над Черно море, който се разигра във вторник. Според нейната версия той се е разрушил при " внезапна маневра " от негова страна и не е имало никакъв контакт сред него и неин аероплан.

Американски източник, поискал анонимност, съобщи, че в региона на злополуката с безпилотния летателен уред са видяни съветски кораби, само че към този момент няма данни да са извадили някакви парчета от него от морето.

Според Вашингтон всевъзможни опити за изваждането му ще бъдат сложни заради дълбочината на морските води в тази зона. Оттам прибавиха, че са взети ограничения от отломките да не може да бъде извлечена никаква поверителна информация.

Видеозаписът беше публикуван, откакто през вчерашния ден имаше обособени телефонни диалози сред главнокомандващите армиите на Съединени американски щати и Русия ген. Марк Мили и ген. Валерий Герасимов и министрите на защитата на двете страни Лойд Остин и Сергей Шойгу.

Също през вчерашния ден Мили съобщи пред публицисти, че е явно, че дейностите на съветската авиация против дрона са били умишлени, само че добави, че не е ясно дали съветските водачи са целели преднамерено да ударят безпилотния уред със самолетите си, тъй като с сходна маневра са щели да изложат и своите самолети на заплаха.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР