Подвижни избирателни секции за карантинирани ще има и на тези

...
Подвижни избирателни секции за карантинирани ще има и на тези
Коментари Харесай

Подвижни избирателни секции за карантинирани и на тези избори

Подвижни изборни секции за карантинирани ще има и на тези избори. Централната изборна комисия утвърди здравния протокол, по който ще протича изборния развой на 14 ноември.

Подвижни секции с най-малко по трима членове ще има в цялата страна, стига да са подадени най-малко седем заявки в региона.

Проблемът съгласно специалистите е, че за сходни секции искащи мъчно се намират.
Ще може да се гласоподава на друг от непрекъснатия адрес, в случай че сте карантиниран там, споделят още от ЦИК.
Снимка: btvnovinite.bg
За да гласуваме, ще би трябвало да съблюдаваме избрани правила:
Носенето на маска е наложително.Трябва да се съблюдава отдалеченост от 1,5 м, а също да се дезинфекцират ръцете, повърхностите и химикалките.Ще се мери температура на входа, ще се проветрява и персоналните карти ще се демонстрират от разстояние безконтактно.
И нещо значимо - с цел да бъде разпознат, гласоподавателят смъква защитната маска за малко време, след което си я поставя още веднъж.

Според общинските изборни комисии здравният протокол за вота е същияt, както на предходните избори. Разликата е, че болните и надлежно карантинираните са доста повече. Което ще затрудни основаването на задоволителен брой преносими секции.
Снимка: btvnovinite.bg
„ За страдание, даже при тричленни СИК за хората под карантина, доста мъчно се намират искащи да вземат участие в тях. Трудно се обикалят повече от 30 адреса за един избирателен ден. Обходът в Панчарево да вземем за пример е 200 километра “, разяснява Полина Витанова, секретар на ОИК В 23-ти МИР.

За да се гласоподава с преносима кутия, е належащо да се подаде заявление, а секция се образува при най-малко седем подадени заявки.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Карантинираните ще могат да гласоподават на адреса на който са сложени под карантина, даже той да се разграничава от техния непрекъснат или сегашен адрес “, сподели представителят на ЦИК Росица Матева.

Членовете на комисиите няма да имат зелен документ, тъй като при назначението им сходно изискване не е имало. Няма да има условие за зелен документ и за гласоподавателите.

Срещу решението на ЦИК да се броят разписките от машините този понеделник са постъпили три тъжби. Засега обаче то е в действие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР