Подвигът на априлци ни напомня, че чистите духом са най-дръзки

...
Подвигът на априлци ни напомня, че чистите духом са най-дръзки
Коментари Харесай

Румен Радев: Трудът у нас остава недооценен, родолюбието не е грях

" Подвигът на априлци ни припомня, че чистите духом са най-дръзки в фантазиите и делата си, че родолюбието не е грях, а избор на достойните и че нашата орис зависи от нас “. Това сподели пред събралите се на площада в Клисура президентът Румен Радев по време на тържествения митинг-заря във връзка 143-годишнината от Априлското въстание.
" Клисурци трансфораха града си в клада, осветила пътя ни към свободата и към Нова България. След кървавия разгром оживелите се завръщат, с цел да възродят града от пепелищата “, добави президентът.
Стотици поданици и посетители на Клисура участваха на митинга. В памет на героите бяха поднесени венци и цветя пред монумента на априлци.
По-рано през днешния ден литийно шествие потегли от остарялата черква " Свети Никола ", която е била срината със земята при погрома на въстанието. Почетена беше и паметта на жертвите - над 400 най-вече дами, деца и възрастни хора. Заупокойната панихида беше отслужена в храма " Свето Успение Богородично ".
Президентът Румен Радев поздрави всички българи и с Международния празник на труда – 1 май в обществената мрежа Фейсбук.

По думите му трудът е основал България, възраждал я е след войните, прославял я е по света, само че през днешния ден той постоянно остава подценен.
Стотици хиляди сънародници изкарват прехраната си зад граница в търсене на почтени приходи. Това би трябвало да се промени и в България би трябвало да бъде скъп трудът на всеки български жител, декларира Радев.
„ Докато светът води борба за гении – образовани, решителни и с взор в бъдещето, у нас битката продължава да е за почтени условия на труд и заслужено възнаграждение. От нейния излаз зависи и какво бъдеще ще има страната ни и нашият народ “, акцентира президентът.
Държавният глава показва признателността си към всички българи, които с усърдието си съграждат и пазят България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР