Подвариантите BA.4/5 на Омикрон, които доминираха това лято, все още

...
Подвариантите BA.4/5 на Омикрон, които доминираха това лято, все още
Коментари Харесай

Нова COVID вълна заплашва Европа frognews.bg

Подвариантите BA.4/5 на Омикрон, които преобладаваха това лято, към момента са причина за множеството инфекции, само че по-новите подварианти на Омикрон набират мощ. Стотици нови форми на Омикрон се наблюдават от учени, оповестиха тази седмица представители на Световната здравна организация (СЗО). 

Данните на СЗО, оповестени късно в сряда, демонстрират, че случаите в Европейския съюз (ЕС) са достигнали 1,5 милиона предходната седмица, което е с 8% повече от миналата седмица, макар забележителния спад в тестванията. В международен мащаб броят на случаите продължава да понижава. 

Броят на приетите в болница в доста страни от Европейски Съюз, както и във Англия, се е нараснал през последните седмици. 

Миналата седмица hospitaliziranite с COVID-19 са скочили с близо 32% в Италия, до момента в който настанените в интензивни отделения са се нараснали с към 21% по отношение на миналата седмица, съгласно данни, събрани от самостоятелната научна фондация Gimbe. 
През същата седмица хоспитализациите с COVID-19 във Англия са се нараснали с 45% по отношение на седмицата по-рано. 

Адаптираните към Омикрон ваксини бяха пуснати в Европа от септември, като сега има два препарата, ориентирани към подвариантите BA.1, както и подвариантите BA.4/5, дружно със съществуващите ваксини от първо потомство. Във Англия единствено имунизациите, дейни против BA.1, са получили зелена светлина. 

Европейски и английски чиновници утвърдиха най-новите бустери единствено за определени групи хора, в това число възрастни хора и хора с компрометирана имунна система. 
Желанието за още един бустер, който може да бъде четвърти или пети за някои хора обаче намалява.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР