Подвариантът на омикрон Кракен“, който се разпространява бързо в Съединените

...
Подвариантът на омикрон Кракен“, който се разпространява бързо в Съединените
Коментари Харесай

Опасност: Новият подвариант на Омикрон може бързо да обхване...

Подвариантът на омикрон „ Кракен “, който се популяризира бързо в Съединените щати, може да се популяризира в Европа, както и в Турция. Това съобщи членът на Научния комитет за ковид при турското Министерството на здравеопазването Доц. Др. Афшин Емре Кайъпмаз.

 АА

„ Подвариантът „ Kraken-XBB.1.5 “ на COVID-19 се популяризира сега бързо в Съединените щати, като броя на случаите за 9 дни са се удвоили. Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC) е присъединил новия вид в категорията на разновидности, които би трябвало да бъдат следени “, съобщи той.

 

" Има признаци, че новият вид е по-заразен от останалите. Но към момента няма задоволително данни дали предизвиква по-тежко заболяване или тежка зараза. Така че няма защо да се тормозим на този стадий.

 

Този нов вид последователно се трансформира в преобладаващ вид в европейския район. Благодарение на високото равнище на имунизирани хора, наподобява доста малко евентуално този вид да провокира всеобщи хоспитализации, като първия коронавирус вариант или делта разновидността от Китай. "

 

Кайъпмаз акцентира, че респираторните болести които са дейни в този сезон са с доста сходни признаци, като болки в гърлото и главоболие, хрема, уязвимост и тресчица. "

 Сабах

" В този миг най-важно е решението на лекуващия доктор. Ако той има подозрение единствено за бактериална зараза, може да бъде постановен антибиотик, само че също така няма потребност от рутинна приложимост на антибиотици ", добави той.

 

„ Препоръчваме потреблението на маски, изключително в асансьори, градски превоз и многолюдни места. Също по този начин се предлага деликатна хигиена, както и постоянно проветряване на затворени пространства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР