Подвариантът Ерис на новия коронавирус се разпространява бързо по света

...
Подвариантът Ерис на новия коронавирус се разпространява бързо по света
Коментари Харесай

Какви може да са причините за бързото разпространение на подварианта Ерис на новия коронавирус

Подвариантът Ерис на новия ковид се популяризира бързо по света не тъй като е по-силно инфектиран от предшествениците си, а тъй като съумява по-ефикасно да се бори против имунната система на инфектираните, откри изследване на експерти от Германския център по примати - Институт Лайбниц за проучване на примати в Гьотинген. За това заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ",предаде Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 1187
Експертите в института са изследвали характерностите на подварианта EG.5.1. Те са открили, че той не е по-силно инфектиран от предшествениците си, само че може да неутралиризира антителата. Това дава на Ерис преимуществото, че може да заразява сполучливо хора, чиято имунна система създава антитела против SARS-CoV-2 вследствие на преболедуване или имунизация. Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Лансет инфекшъс дизийзис ".

Открихме доказателства, че увеличената дарба за отбягване на антителата е евентуалната причина за бързото разпространяване на Ерис, сподели Маркус Хофман, началник на изследователския екип от експерти от Института Лайбниц за проучване на примати, Медицинското учебно заведение в Хановер и университета " Фридрих-Александър " Ерланген-Нюрнберг.

Тъй като Ерис е обвързван с подвариантите на XBB.1.9, може да се счита, че новите приспособени към XBB ваксини ще са ефикасни и за подвариантите на EG.5, сподели Щефан Полман от Германския център по приматите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР