Подуването на корема често е причинено от пиенето на газирани

...
Подуването на корема често е причинено от пиенето на газирани
Коментари Харесай

Специалисти посочиха 5 признака, че подуването на корема може да е опасно

Подуването на корема постоянно е породено от пиенето на газирани питиета, само че също по този начин е признак на доста медицински проблеми.
В доста случаи подуването на корема не е съществено – нормално поражда като разследване от избран хранителен режим или като демонстрация на хранителни нетърпимост (най-често се предизвиква от храни с глутен, млечни продукти). Някои хора се усещат подути при стрес, дамите – през избрани етапи на менструалния цикъл.
Но от време на време се появява като сигнален знак за сериозен проблем.
„ Трябва да ви види доктор, в случай че подуването на корема продължава дълго или е съпроводено от други признаци “, предлага NHS.
Специалистите показаха няколко признака, които съпровождат подуването на корема и допускат, че зародилото положение може да е нещо съществено:
- Отслабване;
- Промени в навиците за тоалет;
- Умора;
- Промяна в апетита;
- Постоянно чувство за отичане на корема.
Сред медицинските аргументи, които могат да се крият зад "ненормалното " отичане на корема, лекарите назовават ​​възпалителни болести на червата (улцерозен колит или болест на Crohn), функционални стомашно-чревни разстройства, лямблиоза и някои типове рак. Например при дамите подуването на корема е един от основните признаци на рак на яйчниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР