Подутият корем създава дискомфорт, ето защо е важно да намерите

...
Подутият корем създава дискомфорт, ето защо е важно да намерите
Коментари Харесай

7 вида чай, които облекчават подутия корем

Подутият стомах основава дискомфорт, ето за какво е значимо да намерите подобаващите средства, които да облекчат неприятното положение. Вижте кои 7 чая могат да ви оказват помощ да се справите с подутия стомах.

Подутият стомах се предизвиква от струпване на газове или въздух в корема, а в по-голяма част от случаите върви ръка за ръка с болки в стомаха, причиняващи дискомфорт. Ако постоянно страдате от издут стомах, това може да бъде индикация за по-сериозен проблем с храносмилането и е целесъобразно да потърсите експерт.

Повечето хора обаче се сблъскват с подутия стомах, когато са се хранили прекомерно бързо или са консумирали храни, които са по-трудни за храносмилане. В тези случаи може да съумеете да облекчите неприятните признаци с няколко типа чай.

Чай от джинджифил
Джинджифилът работи удобно върху храносмилането, ето за какво пиенето на чай от джинджифил оказва помощ за премахването на газовете и подкрепя придвижването на червата. Чаят от джинджифил облекчава и други проблеми като гадене и болки в корема. Джинджифилът усилва стомашната пъргавина, което значи, че оказва помощ на храната да се придвижва през храносмилателния тракт.

 7 типа чай, които облекчават подутия стомах

Чай от мента
Топла и ароматна чаша ментов чай освен ще успокои мозъка ви. Ментата отпуска храносмилателната система, подпомагайки цялостното храносмилане. Поради тази причина чаят от мента е извънредно подобаващ в моменти, в които страдате от издут стомах.

Чай от копър
Чаят от копър също работи удобно върху храносмилателните процеси и има силата да облекчи дискомфорта от подутия стомах. Подобно на чая от мента, чаят от копър отпуска мускулите на храносмилателния тракт. Чаят от копър има и друго предимство – отстранява неприятния мирис.

В доста елементи на Индия и Пакистан печените семена от копър се употребяват като освежител за уста.

Прочетете още:

Чай от корен на глухарче
Консумацията на чай от глухарче е още един метод да облекчите подутия стомах. Чаят от корен от глухарче подтиква храносмилането, както и работи като натурален диуретик. В някои случаи увеличението честотата на уриниране може да помогне за понижаване на подуването на корема – изключително, когато то е обвързвано с предменструалния синдром.

 7 типа чай, които облекчават подутия стомах

Зелен чай
Зеленият чай носи доста изгоди за здравето, в това число и има позитивен резултат върху стомашно-чревната система. Ето за какво, в случай че изпитвате мощен дискомфорт поради издут стомах, чаша зелен чай може да усъвършенства положението ви.

Прочетете още:

Чай от лайка
Обикновено сме привикнали да одобряваме чая от лайка като напитка за приспиване. Чаят от лайка е ефикасен и във връзка с храносмилането и подутия стомах. Чрез отпущането на храносмилателната система чаят от лайка понижава подуването на корема. Той може да се приема и при разнообразни стомашно-чревни разстройства, в това число газове, неприятно храносмилане, диария и стомашни конвулсии.

Чай от куркума
Куркумата е добре известна с потребните си свойства. Куркуминът е дейното вещество в куркумата и е антиоксидант. Ето за какво потреблението на чай от куркума оказва помощ за понижаване на възпалението и храносмилателния дискомфорт.

 7 типа чай, които облекчават подутия стомах

Прочетете още:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР