Подуправителят на НЗОК трябваше да бъде излъчен от ГЕРБ-СДС, заяви

...
Подуправителят на НЗОК трябваше да бъде излъчен от ГЕРБ-СДС, заяви
Коментари Харесай

Борисов за НЗОК: ПП не си държат на думата. Лена Бориславова държеше лаптопа с имената като се договаряхме

Подуправителят на НЗОК трябваше да бъде излъчен от ГЕРБ-СДС, съобщи пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който разяснява опита на (не)коалиционните им сътрудници от ПП-ДБ да блокират избора на номинирания от тях Момчил Мавров.

Борисов изясни, че „ сътрудниците не си държат на думата “, визирайки свадите против номинацията на ГЕРБ.

„ Като договаряхме този несъвместим-съвместим модел на НЗОК, те извадиха преносимия компютър прочетоха името на настоящия управите и ние го подкрепихме. Хубав, неприятен - тяхно предложение, подуправителят трябваше да е от нас. Към днешна дата ние нямаме заместник-министър в опазването на здравето, партията на „ Промяната “ еднолично управлява здравната каса, еднолично управлява здравното министерство, а от нас се изисква да носим солидарна отговорност за опазването на здравето в България и всичко останало “, сподели Борисов.

По думите му договарянето на подуправителя и шефа на НЗОК е било „ пакетна договорка “

„ Те не удържаха на думата си. Колегите през днешния ден ми се разсърдиха. Когато шефът е от Политическа партия, няма значение кой е заместител. Ние стоим в ръководството, тъй като доста се направи в евроатлантическата част на това държавно управление. Има късмет да имаме прогрес по Шенген. Трябява да има самообладание и образование. Слушах през днешния ден – няма парламентаризъм, сатава въпрос единствено за контрактуван пост. Министърът е техен, премиерът- техен, от какво са недоволни “, попита водачът на ГЕРБ.

Борисов разясни, че на срещата, на която е договарян шеф и подуправител са били Кирил Петков, Лена Бориславова, Асен Василев, с които има сделка.  „ С мен бе Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Лена Бориславова няма неприятно, че е била. Тя държеше преносимия компютър и четеше от него “, акцентира водачът на ГЕРБ.

„ Много имена по доста тематики бяха в нейния преносим компютър. След 2 мин. попитах за името и те трябваше отново да вадят преносимия компютър. Интересува ме кой написа в тоя преносим компютър, а не кой го оповестява “, настоя Борисов. „ Не може те да споделят на най-голямата партия да споделят, че няма да има зам.-министър “, добави той като разясни, че има здрави нерви.

Лидерът на ГЕРБ отхвърли и обвиняванията, че „ играят ” с „ Възраждане ”, които не се включиха в гласуването и по този начин направиха вероятен изборът на Момчил Мавров. „ Те си играят с „ Възраждане ”, във Варна и в София, и по страната. Те самите „ Възраждане ” споделиха по какъв начин им клечат пред вратата ”, отсече той.

На поръчката на съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски да стане министър председател, Борисов напомни по какъв начин преди Сергей Станишев е допускал същата неточност като Денков „ Когато министър председателят ти дава отговор, той го приравнява със себе си. За разлика от Денков - Пеевски е умел. И сега, в който ученият се хвана на неговите писма и почна да му дава отговор, той самичък се въздигна на равнището на Пеевски. Те се възползват като скачени съдове, Денков и Пеевски, и запълват вакуума, който има в ръководството “, разяснява Борисов.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР