Подстригването на краищата ускорява растежа на косата, боядисването унищожава кичурите,

...
Подстригването на краищата ускорява растежа на косата, боядисването унищожава кичурите,
Коментари Харесай

5 мита за косата, на които не бива да вярвате

Подстригването на краищата форсира растежа на косата, боядисването унищожава кичурите, а екстеншъните утежняват кичурите и водят до рухването им. Това са единствено някои от известните легенди за косата. Спазването им има за цел да резервира косата си здрава и красива, само че не е наложително да е по този начин. Време е да разделим известните легенди от обстоятелствата – предлагаме на кои не си коства да имаме вяра!

Грижата за вашата коса е доста самостоятелен въпрос, който би трябвало да бъде съгласуван с потребностите на кичурите и да подчертае естествената им хубост. Много легенди за косата идват от времето, когато както фризьорските услуги, по този начин и козметиката за стилизиране или грижа не са били на същото равнище, както в този момент.

Ето пет мита, на които несъмнено не би трябвало да се доверявате.

1. Подстригването на краищата форсира растежа на косата

Това е може би най-популярният мит за косата и е нужна единствено малко биология, с цел да го развенчаете! Косата пораства в скалпа - тя се удължава от корена, а не от краищата, тъй че подстригването им не визира действителния напредък, който се случва във фоликулите. Нишките наподобяват по-здрави след подкастряне, заради което може да наподобяват по-дълги, само че не са.
5 неточности, които позволяваме с балсама за коса
Шампоан, последван от еликсир и понякога маска за коса - за доста дами това е техният общ метод към грижата за косата. Но оказ...
Прочети повече
2. Мазният скалп би трябвало да бъде леко изсушен

Този мит важи както за скалпа, по този начин и за лицето. Въпреки че може да ни се коства, че появяването на себум е симптом за прекомерно доста хидратация или е обвързвана с лоен вид кожа, постоянно се оказва, че по този начин тялото ни се бори със сухотата!

3. Колкото повече хранителни субстанции, толкоз по-добре

Нанасянето на доста еликсир върху косата ви няма да я направи по-добре - от време на време по-малко е повече! Прекалено доста нанесен артикул може да натежи нишките и да ги направи да наподобяват плоски или даже мазни. Прекомерните количества от някои съставки също могат да причинят накъдрене и усложнение.

4. По-добре е да оцветите косата си с къна, в сравнение с с багра
Как да защитим косата и кожата си в студа?
Напукани устни, чувство за суха и опъната кожа, чуплива коса и нокти  - това са проблеми, с които всички ние се сблъскваме през зи...
Прочети повече
Въпреки че потреблението на къна за смяна на цвета сигурно може да бъде по-добър вид за някои, това не е общо предписание. Къната е растителна багра, съдържаща доста скъпи минерали, която се употребява от антични времена. Това обаче е и много мощна примес от билки, които се придържат мощно към косата и могат да доведат до изсушаване на космите.

5. Удълженията повреждат косата ви

Има доста техники за удължение на коса, които могат да причинят увреждане, само че в днешно време на пазара има и изцяло безвредни, неинвазивни способи. Един от тях е т.нар „ Сандвич техника “, състояща се в удебеляване и удължение на косата с естествени кичури, сложени върху еластични ленти. Отличава се с удобството при потребление на косата, лесната грижа и невидимостта на местата, където естествените влакна се свързват с удължените.

Ако някой от тези легенди ви звучи познато, време е да оставите настрани остарелите предписания за здрава и красива коса. По-добре е да се концентрирайте върху грижите, които ще подхождат на вашата прическа и най-много ще ви накарат да изглеждате красиви.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР