Подслушването на политици е много притеснително. Подобни властови подходи в

...
Подслушването на политици е много притеснително. Подобни властови подходи в
Коментари Харесай

Вицепремиерът за подслушването: В Западна Европа не съм чува...

Подслушването на политици е доста притеснително. Подобни властови подходи в днешно време са много неприемливи. Това разяснява служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов пред Нова телевизия. Той уточни, че в последните години в Западна Европа не е чувал сходни страшни неща, каквито в този момент се приказват и вършат.

" Проверките би трябвало да се извършат по оптимално бърз метод и да разберем дали в действителност това се е случило. Според мен сходни властови подходи в днешно време са много неприемливи ", безапелационен е Пеканов.

Той съобщи, че няма информация дали също е подслушван. " Надявам се да не съм! ", уточни служебният вицепремиер.

Пеканов добави, че в последната година интензивно следи процеса по правенето на Плана за възобновяване.

" В началото той не е основан оптимално. Имаме доста планове, които са свързани в една композиция. Смятам, че липсва макромислене. Проблемът е, че не можем да стартираме изначало, защото желаеме в кратковременен проект да получим част от тези средства. Търсим баланс сред това да спасим Плана и да го създадем по-добър, с цел да изчерпаме капацитета на тези спомагателни средства, а не просто да сме ги усвоили. От друга страна желаеме това да се случи в доста къс период. Говоря си със обществените сътрудници, повеждам неофициални полемики със службите на Европейска комисия. Проблемът е, че от тях към момента има рецензии към Плана”, описа Пеканов.

Той разяснява, че измежду проблемите, които от Еврокомисията показват, е неналичието на упоритост. " Ние наследихме едно домашно, което би трябвало да бъде довършено, и в това време паралелно да създадем някакво усъвършенстване в късите периоди, които има служебният кабинет ", добави вицепремиерът Пеканов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР