Подсистемата WSL осигурява пълноценна работа с Linux приложения в Windows

...
Подсистемата WSL осигурява пълноценна работа с Linux приложения в Windows
Коментари Харесай

Подобрена поддръжка на Linux и в старите версии на Windows 10


Подсистемата WSL обезпечава пълноценна работа с Linux приложения в Windows 10
(екранна фотография: Microsoft)

Microsoft пусна кумулативна актуализация за операционната система Windows 10, която освен поправя разнообразни неточности и дефекти, само че прибавя и пълноценна поддръжка на Linux приложения.

Обновлението с номер KB4566116 интегрира в Windows 10 версии 1903 и 1909 една от характерностите на огромната актуализация Windows 10 May 2020 Update (версия 2004). Това е новата подсистема на Windows за Linux – WSL2 (Windows Subsytem for Linux).
още по тематиката
WSL2 разрешава на потребителите на Windows 10 да започват Linux приложения с графичен интерфейс и хардуерно GPU ускоряване, напомня тематичният уеб страница Windows Latest.

Поддръжката на Linux приложения в Windows 10 се появи още с първото потомство WSL, само че подсистемата работеше изборно и постепенно. WSL2 идва с пълноценна поддръжка на Linux приложения с графичен интерфейс (например, могат да се пуснат две версии на Firefox – за Windows и Linux) и GPU ускоряване.

Подсистемата WSL2 към този момент е част от Windows 10, само че не се включва автоматизирано. Потребителите би трябвало да я задействат независимо от центъра за възобновяване на Windows.

Ъпдейтът KB4566116 отстранява и редица досадни проблеми, които изпитваха потребителите на Windows 10, в това число неточност при затваряне на страницата с настройки, неспособност за отключване на устройства, проблеми със сензорни екрани, препълване на твърдия диск и постепенно пускане на приложения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР