Подсъдимият за смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков се е

...
Подсъдимият за смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков се е
Коментари Харесай

Катастрофата с Милен Цветков: Експертизи оспорват показания на свидетели

Подсъдимият за гибелта на телевизионния водещ Милен Цветков се е движил с два пъти над позволената скорост, не е направил и опит да спре. Това сочи заключението на автотехническата експертиза, която беше призната от съда през днешния ден.

Според заключението на патоанатомите – гибелта на журналиста е била неизбежна и е настъпила поради скъсване на аортата, в резултат на удара. Седем движимости лица показаха основната автотехническа експертиза на КАТ.

Експертите прецизираха, че Кристиан Николов е блъснал автомобила на журналиста със скорост от 99 км/час. Има данни, че подсъдимият е почнал да форсира скоростта 270 метра преди конфликта. Няма данни за опит да спре.

Малко евентуално е подсъдимият Кристиян Николов да е задремал зад кормилото, както твърдеше пътувалият до него. Според специалистите това е невероятно, когато има ускоряване и няма смяна на придвижването.

„ Аз не знам да има такава статистика и безапелационни данни, когато някой е задремал зад кормилото “, отговори юристът на подсъдимия Константин Симеонов.

Токсикохимичната експретиза през вчерашния ден сподели че в кръвта на Кристиян са открити три опиата, като количеството амфетамин е два пъти над оптималната доза. Според специалистите или дрогата е взета часове преди злополуката, или Кристиан има взаимозависимост и потребност и по тази причина е взел по-висока доза.

Днес отбраната изиска спомагателен разпит на вещото лице, само че съдът го отхвърли. Делото продължава след 2 седмици с разпит на очевидци и чаканата основна психиатрична експертиза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР