Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков – Кристиан Николов –

...
Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков – Кристиан Николов –
Коментари Харесай

Кристиан Николов: Преди удара в колата на Милен Цветков ми причерня, беше като в сън

Подсъдимият за гибелта на Милен Цветков – Кристиан Николов – съобщи пред съда, че малко преди да удари колата на телевизионния водещ, е изгубил схващане. Следващият му спомен бил от мощния удар, за който по-късно схванал, че е от злополуката.

На 21 януари Софийският градски съд изслуша показанията на 23-годишния мъж, който е упрекнат, че съзнателно е предизвикал гибелта на телевизионния водещ. Наказанието за това закононарушение е затвор от 15 до 20 години или пожизнен затвор. Делото е на финалната права на първа инстанция.

„ Последният ми спомен е, че светофарът ни пусна. После ми причерня. Някой може би извика, само че всичко беше като в сън ”, сподели той в обясненията си пред съдиите.

Милен Цветков почина на 19 април 2020 година, точно на Великден, до момента в който чакаше с колата си на червен светофар до мол „ Парадайс “, а автомобилът на Николов се вряза в нея. Според прокуратурата – обвиненият е бил под въздействието на няколко типа наркотични субстанции. Той отхвърля да е приемал наркотици преди случая.

Николов описа в детайли по какъв начин е протекла вечерта преди съдбовния случай. Голяма компания чествала рождения ден на приятелката му Симона Цанкова в неговата къща. Той пил малко водка, както и два шота. След втория обаче му прилошало. „ Стана ми необичайно, леко изтръпнах, само че го бял изпил на екс и нямаше по какъв начин да отвръщам. Малко по-късно усетих сърцетуптене и виене на свят. Казах на Симона да си лягаме, тъй като не ми е добре. Смятахме, че ми е зле от месо, което беше престояло няколко часа на слънце. От Германия съм си купил добавки и паста срещу стрес и бодърствуване. Те са с медицински цели. Тогава взех решение да взема от пастата ”, описа подсъдимият, представен от Нова ТВ.

На идващия ден той и приятелите му излезли, с цел да потърсят заведение, в което да обядват. „ Насочихме се към Южния парк. Изпитвах дискомфорт, само че не бях некадърен да карам. Ако бях зашеметен, щях да взема такси и да отида в болница. Възпитан водач съм, постоянно съм държал даже на колани за пасажерите на задната седалка. За малко над 4 години стаж към оня миг, при всекидневно шофиране, в това число в Германия, имам единствено един фиш за погрешно паркиране. Винаги съблюдавам разпоредбите, озъртам се ”, продължи описа си обвиненият.

„ Карах към Южния парк по ул. „ Сребърна ". Последният ми спомен е, че светофарът ни пусна. После ми причерня, някой може би извика, само че всичко беше като в сън. Колата, която по принцип не карам, е с ръчни скорости, може би съм натиснал спирачка. После чух мощен удар, стреснах се. Уплаших се за живота си и за живота на хората с мен. Не знаех в какво сме се блъснали. Колата по инерция продължи и спря в мантинелата. Всички бяхме в потрес. Погледнах себе си и спътниците си. Видимо бяха добре и без съществени пострадвания. Излязох от комата, видях друга кола и човек, който се пробват да изкарат от нея. Отдалеч изглеждаше, че може да върви “, съобщи Николов.

Георги Иванов (б.а. - синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов), който бил в колата на подсъдимия, изпаднал в потрес и повтарял, че „ татко му не трябва да схваща, че е в България и че ще го убие, по тази причина би трябвало да се махне незабавно “.

В същия миг Николов отишъл до потърпевшия Милен Цветков, без да знае, че това е журналистът. „ Беше седнал върху тротоара от външната страна на платното, облегнат на мантинелата. Питах го по какъв начин е, по какъв начин мога да оказа помощ. Беше очевидно в потрес, само че без ясни следи от пострадвания. До мен имаше човек с униформа, който също опитваше са помогне. Пострадалият първоначално изглеждаше, че няма потребност от помощ, а от вода. Сетих се, че в колата имам вода. Бях доста изплашен, взех водата и я занесох на потърпевшия. Минута-две след като му я дадох, той стартира да се свлича на пътното платно. Влошаваше се, смени цвета на лицето си. Чуваше се, че не може да диша. Както беше свлечен на земята, сложихме му главата обратно и отворихме устата му. В суматоха и нерешителност, взех решение че може да си е глътнал езика. После отново стартира да диша мъчно, натиснахме челюстта надолу, извадихме езика. Пак се стабилизира за малко ”.

Линейката, по описа на Николов, се забавила. После лекарите създали сърдечен масаж на Цветков и му поставили апарат за обдишване, преди да го качат на носилка.

„ Говорих с служителите на реда, не съм крил че съм карал. Казаха ми, че би трябвало да направя тест за опиати. Съгласих се. Ако имах подозрение, че съм използвал дрога, нямаше да се съглася. И още по-малко - да седна зад кормилото. Знам разпоредбите. Заведоха ме в болница за кръвен тест “, твърди Николов.

Той схванал, че потърпевшият е Милен Цветков чак на другия ден – съгласно показанията му. „ Казаха ми, че е умрял. Почувствах се извънредно, светът свърши, разплаках се. До последно се надявах лекарите да са го избавили “, сподели Николов.

„ Обадих се на Георги и Симона и помолих да дойдат в Столична дирекция на вътрешните работи и да спомагат на служителите на реда. Заради всичко, което след това гледах по новините и публичното мнение, изпаднах в тежка психическа дупка. Седях на леглото, не ми се говореше и виждаше с никого. Не се усещах на себе си. От самото начало, безусловно минути след случая, съм съдействал на проверяващите “, сподели подсъдимият.

За откритите в кръвта му опиати той допусна, че някой ги е сложил в питието, което изпил в нощта преди злополуката.  " Преди години съм имал опит с марихуана. Не се почувствах добре. Мисля, че бях и пил. И по тази причина споделих, че не е моето нещо и в никакъв случай не съм опитвал още веднъж. В мое наличие мои близки другари не са употребявали. Никога у дома, където е неразрешено. Всичките ми другари знаят това “, твърди обвиненият.

Той се оплака и от полицейски тормоз. " В ареста една вечер бях задремал, старшините отвориха и споделиха, че би трябвало да изляза. Започнах да изпадам в суматоха. Вкараха ме в една стая с двама мъже от работа, която не мога да възпроизведа сега. Единият сподели, че се е занимавал с следствия за опиати. Вербално ме тормозиха, като приказваха неистини ", каза още пред съда Кристиан Николов.

В момента подсъдимият за убийството на Милен Цветков се намира под домакински арест с електронна гривна, откакто беше освободен с по-лека мярка за неотклонение през септември.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР