Подсъдимият Георги Георгиев, който след скандал нападаше жени в Пловдив,

...
Подсъдимият Георги Георгиев, който след скандал нападаше жени в Пловдив,
Коментари Харесай

Пиян, нападал жени в Пловдив след скандал с жена си, подготви споразумение с прокуратурата

Подсъдимият Георги Георгиев, който след скандал нападаше дами в Пловдив, застана през днешния ден пред съда, с цел да признае виновността си и да подписа съглашение с прокуратурата. Подсъдимият е приел да изтърпи наказване от 8 месеца условна присъда с 3 години изпитателен период. Делото обаче не съумя да започва за следващ път, защото съдът върна обвинителния акт на прокуратурата, заради грешки.
Прочетете още
Магистратите сметнаха, че на някои места в обвиняването  липсва превод на съветски език,а едното потърпевшо момиче- младата Мария е украинка, която не приказва добре български език. 

Припомняме, че съгласно обвинителния акт Георгиев, който не е от Пловдив към септември 2022г. бил във влошени връзки със брачната половинка си, като двамата били във фактическа разлъка. Подсъдимият живеел в Пловдив, а брачната половинка му в различен град.

На 8-ми септември 2022 година той разговарял по телефона с жена си, до момента в който бил в Пловдив. В хода на телефонния диалог сред двамата зародил скандал, провокиран от влошените връзки и висящо бракоразводно дело. Подсъдимият бил мощно обиден от диалога с дамата и това предизвикало у него мощна  агресия и към други – в това число непознати за него дами.

На същата дата обвиненият използвал огромно количество алкохол вечерта и под въздействие на това и на диалога със брачната половинка си решил да прави набези над непознати дами в Пловдив  и да им предизвиква болежка. В резултат на замисленото на същата дата той забелязал потърпевшото младо момиче Мария.

Нова  да стои сама на скамейка наоколо до дома си и я помолил за запалка, с цел да си възпламени цигара. Георгиев се опитвал да я заговаря, като свидетелката се тормозила от него и решила да се прибере в дома си. Точно преди да стигне до входа на блока си, подсъдимият я хванал с две ръце откъм гърба за врата, и я стиснал мощно, при което тя почнала да вика за помощ, а подсъдимият я съборил на земята и траял да я стиска за шията и да я души.

След като по своя воля пуснал момичето, подсъдимият отишъл на казино, където използвал още алкохол. Тръгнал да се прибира, когато забелязал в тъмнината другата нападната жена от мъжа Елена Щерева. Той взел решение да нападне и нея и да я нарани физически. Започнал да я преследва, като я настигнал до постройката, където живеела. Отново по същият метод първо стиснал мощно дамата с цел да не може да бяга, след което я хванал с ръце за гушата и я стиснал, съборил я на земята и траял да я души. Свидетелката се развикала за помощ и била чута от нейни съседи, които й се притекли на помощ, а подсъдимият избягал.

За тези си дейности Георгиев е бил арестуван и са му повдигнати обвинявания за това, че по хулигански подбуди е предизвикал леки телесни повреди на две лица.

Съда насрочи делото за последваща дата.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР