Подсъдимите за получаване на подкуп от 70 000 евро -

...
Подсъдимите за получаване на подкуп от 70 000 евро -
Коментари Харесай

Иванчева щяла да вдига баничарници с парите от подкупа

Подсъдимите за приемане на рушвет от 70 000 евро - отстранената кметица на " Младост " Десислава Иванчева, някогашната й заместничка Биляна Петрова и медиаторът в незаконната скица Петко Дюлгеров, също някогашен кмет на столичния регион, са обсъждали какво считат да вършат с парите, прибрани под масата. Това се схваща от стенограмата на диалога сред тримата, записан със СРС-та, директно откакто изнудваният бизнесмен Александър Ваклин е предал авансово белязани банкноти в евро, заяви " Правен свят “.

От следващата порция изнесени на яве след разсекретяването на стенограмите от Спецсъда обстоятелства излиза наяве, че Иванчева и приятелите й са обмисляли по какъв начин да изперат парите, влагайки ги да вземем за пример в баничарници, кебапчийница, кафене или пък в павилион за цигари и алкохол.

Триото даже обсъждало по какъв начин да откри доверени лица, които да ръководят бизнес плановете им, с цел да не попаднат в спор на ползи. Записите на диалозите, част от които не са извършени по телефона, а онлайн в заведение, още веднъж удостоверяват, че Иванчева съзнателно е забавила преписките на Ваклин, за полза, както и че след приемането на подкупа, тя показва подготвеност неотложно " да ги пусне ". Става ясно още, че Десислава Иванчева е имала предпочитание да получи парите още в понеделник – първият работен ден след срещата със строителя в кабинета й, извършена в петък вечер. На няколко пъти някогашната кметица по категоричен метод дала да се разбере, че в случай че не получи контрактувания рушвет преписките на Ваклин няма да се предвижат.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР