Подробности за операцията, при която е установена организирана престъпна група

...
Подробности за операцията, при която е установена организирана престъпна група
Коментари Харесай

МВР показа оръжията на престъпната група, продавала калашници за 3000 лева

Подробности за интервенцията, при която е открита проведена незаконна група за нелегално държане и продажба на огнестрелно оръжие, дадоха шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров и наблюдаващият прокурор Евгения Станкова, оповестява Министерство на вътрешните работи.

Както " 24 часа " заяви, профилираната прокуратура и ГДБОП оповестиха, че са разрушили незаконна група за търговия с оръжия, която продавала автомати " Калашников " за 3000 лв., револвери " Макаров " - за 1000 лв. и патрони по 1,50 лв..

Седемчленната група е работила на териториите на София, Козлодуй и Враца. Тя е имала ясно изразен уредник и не е работила независимо. В хода на работата е открито, че тяхната съществена активност е била разпространяване на оръжие, което е купувано от склад, оголен при започване на декември. Директорът на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ разясни, че членовете на групата са били в полезрението на службите от средата на 2017 година, предходната година е формирано досъдебно произвеждане. По думите му групата е била структурирана строго йерархично и всеки участник е имал ясно закрепени отговорности, които били изпълнявани при строга нелегалност. Той посочи, че съвсем всички са престъпно проявени, трима са осъждани за търговия с огнестрелни оръжия, а едно от лицата е с условна присъда. Говорим за корав престъпен контингент, имат съвсем цялата палитра от тежки закононарушения, съобщи още основен комисар Спиридонов. В хода на оперативно- следствените дейности са претърсени девет адреса, а във всеки един от арестуваните е открито нелегално оръжие, означи наблюдаващият прокурор. Иззети са 5 пушки, карабина, 16 револвера, към 1 000 пълнителя и муниции. Назначени са експертизи. В дома на един от арестуваните е открит струг, на който са се заличавали серийните номера. Групата е изкупувала деактивирани оръжия, възстановявала ги, след което ги е продавала, означи ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Трима от членовете на групата, измежду които и уредникът, са оставени в ареста с разпореждане на Специализирания съд, един е под „ домакински арест “, а на различен е взета мярка „ парична гаранция “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР